Tudj meg mindent a furmintról #2: Hol érzi jól magát a furmint igazán?

Borászportál
2019. május 03., 08:20


Megújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk második részében azt mutatjuk meg, Magyarországon hol melyik kőzettípusok a legjellemzőbbek a fajta termőhelyeire. Ez persze alapjaiban határozza meg az ott készülő furmint borok stílusát, vagyis fogyasztói szempontból sem elhanyagolható kérdésről van szó. 
 
 
Tudj meg mindent a furmintról #2: Hol érzi jól magát a furmint igazán?
Áprilisban indult útjára a teljesen megújult furmint.hu rengeteg érdekességgel, infografikával, ténnyel Magyarország egyik leghíresebb őshonosnak tartott fajtájáról. 12 héten át a Borászportálon szemezgetünk az ottani tartalomból.
 
 
 
Mondani szokás: a furmintot az is megkülönbözteti a legtöbb szőlőfajtától, hogy képes a termőhelyet hűen közvetíteni. De mi is az, amit az egyes borvidékek esetében ki tud fejezni a fajta? Az alábbi infografikán jól látszanak az összes jelentős termőhely közettípusai és kőzettani adottságai:
 
Tudj meg mindent a furmintról #2: Hol érzi jól magát a furmint igazán?
 
Hasonlítsd össze az egyes borvidékeinken készített furmint borok íz- és aromavilágát! Rendelj a Winelovers Webshopból, ahol 6 borvidék több mint 120 furmint bora megvásárolható dugó- és törésgaranciával. 
 
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé