Még két hétig várjuk az írásokat a cikkíró versenyünkre

Borászportál
2020. március 02., 10:09


Szereted a bort, szívesen írsz róla és szeretnél egy útlevelet a boros világba? Magyarország leglátogatottabb boros oldala, a Borászportál újra cikkíró versenyt hirdet. Idén ráadásul egy új kategóriát is indítunk.
Még két hétig várjuk az írásokat a cikkíró versenyünkre
Ha szereted a bort, van írói vénád és örülnél, ha névvel ellátott gondolataidat több ezren elolvasnák, itt a nagy lehetőség. Az eddigi két kategória helyett most ráadásul 3 kategóriában várunk cikkeket és egy rövid bemutatkozást 2020. március 31-ig az info@boraszportal.hu címre.
 

 
Mindhárom kategória legjobb szerzőit publikálási lehetőséggel jutalmazzuk. Hosszútávon pedig alkalmad lesz segítségünkkel beépülni a magyar boros közösségbe és fejlődni: ehhez mi biztosítjuk a részvételedet az ország legjobb boros rendezvényein, tanfolyamain és sajtórendezvényein. Nem a levegőbe beszélünk: a tavalyi verseny résztvevői közül többen is rendszeresen meghívást kapnak kóstolóinkra, hogy aztán ők írják az élménybeszámolót, van aki pedig a Vinoportra publikál rendszeresen szakmai tárgyú cikkeket.
 
És akkor íme a versenykiírás és a három kategória:
 
Kategória: Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor
 
Mutasd meg magad a borvilág szakmai krémjének és a fogyasztóknak: írjál nekünk a szeptemberben megjelenő Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor nyomtatott magazin lapjaira, ahol a cikked mellett röviden téged is, mint szerzőt, bemutatunk az olvasóknak. A magazint 2018-ban az a szándék hívta életre, hogy hozzájáruljon a legjobb magyar borok népszerűsítéséhez, a fogyasztóknak pedig igazodási pontot nyújtson a borválasztásuk során. A több ezer olvasóhoz eljutó magazin tavaly megújult formátumban, 144 oldal tartalommal készült el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor (illetve 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő borkategória) listája állt, további izgalmas és friss boros és gasztronómia anyagokkal, interjúkkal jelent meg. Kukkants bele a 2019-es lapszámba, meríts onnan ötletet és írjál nekünk az ottaniakhoz hasonló cikket (szóközökkel) 5000 karakter terjedelemben.
 
Példák, amikből ötletet meríthetsz:
 
Egy átfogó, többszereplős cikk egy a hazai borászatokat aktuálisan érintő kérdésben: Átadni a pincekulcsot a fiataloknak
Bormarketinggel, piaci trendekkel foglalkozó, elemző típusú írás: Csomagolás, címkedizájn – mi adja el a bort? 
Gasztronómiával vagy borral kapcsolatos interjú egy ismert hazai személyiséggel: Interjú Ördög Nórival, a Magyar Borok Bálja háziasszonyával
Interjú az ágazati trendekről egy ismert és elismert szakértővel: Interjú Mautner Zsófival
 
Nyeremény:
 
A legjobb írások bekerülnek a 2020-as magazinba, ahol rövid szöveggel bemutatásra kerülnek a szerzők is.
 
Még két hétig várjuk az írásokat a cikkíró versenyünkre

Kategória: élménybeszámoló 
 
Szívesen írsz, gyakran és kifejezően veted papírra a gondolataidat? Ha nemrég szüreten jártál, személyesen felfedeztél egy borvidéket, esetleg éppen egy izgalmas bórkostolón szerzett tapasztalataidat osztanád meg, ragadj tollat, és írd meg nekünk! Olyan színes élménybeszámolókat várunk ide, amelyekben a saját benyomásaidat, kalandjaidat, tapasztalataid írod meg, amit elolvasva mások is kedvet kapnak, hogy meglátogassák az adott vidéket, borkóstolót, eseményt. Fontos, hogy az írások valós, személyes élményeken alapuljanak, a saját egyéni gondolataidat, nézőpontodat tükrözzék.
 
Példák, amikből ötletet meríthetsz:
 
Beszámoló egy kóstolóról: Lehet-e eszményi a neszmélyi?
Beszámoló egy kirándulásról valamelyik borvidékünkön: Az Oroszlán és a Rigó 
Szüreti beszámoló: Etyeki szüreten jártunk
 
Nyeremények:
 
Ha írásod elnyeri tetszésünket, a nyereményed egy komplett csomag lesz: megjelenés, ajándék, szakmai fejlődés és „beutaló” a legjobb boros körökbe:
 
  • a cikkedet neveddel ellátva publikáljuk a Borászportál oldalon és megosztjuk portálunk Facebook-oldalán is
  • kapcsolatba lépünk veled, hogy megbeszéljük a további közös munka lehetőségét
  • ha megvalósul az együttműködés, külsős szerzőként kóstolókon, bemutatókon, sajtórendezvényeken képviselheted a portált; ezekről beszámolót készíthetsz, egyben beleláthatsz, hogyan is működik a boros világ
  • végül, de nem utolsó sorban a legjobb három írás szerzői sorrendben az alábbi ajándékokat kapják tőlünk:
 
1. díj: Bortankönyv csomag: Bevezetés a borkóstolásba, Borkollégium Bortankönyv 1 Alapfok, A világ borai, Terra Benedicta
2. díj: 6 palackos borcsomag 30 ezer forint értékben
3. díj: Bevezetés a borkóstolásba tanfolyam a Borkollégiumban
 
Kategória: ismeretterjesztés
 
Elemző és kellően alapos személyiség vagy, aki tud strukturáltan gondolkodni, képes önállóan feldolgozni anyagokat akár részben ismeretlen témában is? Ha van egy kedvenc szőlőfajtád, borvidéked, boros könyved, amit bemutatnál másoknak is, várjuk írásodat ebben a kategóriában. Írj egy általános ismeretterjesztő cikket, aminek segítségével a borok világába éppen belekóstoló olvasók is tanulhatnak, fejlődhetnek. Fontos, hogy a cikk jól legyen felépítve, nyelvezete közérthető legyen, hogy azok is megértsék és kedvet kapjanak a témában való elmélyüléshez, akik még csak most ismerkednek a borokkal.
 
Példák, amikből ihletet meríthetsz:
 
Ismeretterjesztő cikk bor és étel párosításokról, arról, hogy mi ér miért működik: Merjünk bátran kisérletezni a bor-étel párosításokkal! 
Kedvenc szőlőfajta bemutatása: Kékfrankos vs. Blaufränkisch: mitől más?
Egy kedvenc bortípus, borstílus bemutatása: Mit kell tudni a proseccoról?
Kedvenc borvidék bemutatása: Tudj meg mindent Magyarország legkülönlegesebb borvidékéről!
Recenzió a kedvenc boroskönyvről: A borok hatalmas könyve
Egy boros tanfolyamon tanultak tananyagszerű feldolgozása: Egy fajta, ami a helyén van! - Borkollégium sauvignon blanc mesterkurzus
 
Nyeremények:
 
Ha jó az írásod, a nyereményed egy komplett csomag lesz: megjelenés, ajándék, szakmai fejlődés és tanfolyamok hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező boros iskolájában, a Borkollégiumban:
 
  • a cikkedet neveddel ellátva publikáljuk a Borászportál oldalon és megosztjuk portálunk Facebook-oldalán is
  • kapcsolatba lépünk veled, hogy megbeszéljük a további közös munka lehetőségét
  • ha megvalósul a közös munka, bortanfolyamokon és mesterkurzusokon vehetsz részt, a legszínvonalasabb boros tankönyveket adjuk oda neked, amikből rengeteg tanulhatsz és ezt a tudást az oldalainkon megoszthatod másokkal is
  • végül, de nem utolsó sorban a legjobb három írás szerzői sorrendben az alábbi ajándékokat kapják tőlünk:

1. díj: Alapfok tanfolyam a Borkollégiumban
2. díj: 6 palackos borcsomag 30 ezer forint értékben
3. díj: Costes Downtown Business Lunch 2 főre
 
Ne felejtsd! A cikkeket a kategória megjelölésével és egy rövid bemutatkozással március 31-ig várjuk az info@boraszportal.hu címre. A „Tárgy” mezőbe kérjük, írd be: Cikkíró verseny.
 
Írj, nyerj és váltsd meg a belépődet a magyar borok világába!