5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor

Borászportál
2019. június 20., 10:00


A Hilltop, Magyarország egyik legnépszerűbb borászata összeszedte, miért nincs jobb alkalom fehérborok és rozék fogyasztására, mint éppen most. 
5 dolog, amiért soha nem volt még jobb a rozé és a fehérbor
Címlapfotó: unikornis.hu
 
1.
 
Talán ez a legfontosabb is egyben: az alkohol vízhajtó hatású, ezért különösen érdemes odafigyelni, hogy moderált alkoholtartalmú bort válasszunk a kánikulai napokra. Ha ezt szódával lazítjuk is, még jobb hatást érhetünk el a felfrissülésben.
 
2.
 
Válasszunk könnyed, illatos, zamatos borokat, legyen az egy Irsai, cserszegi vagy királyleányka, de a rozé is nagy sláger ilyenkor. Intenzív ízük, jó savgerincük mintha kifejezetten erre teremtették volna ezeket a borokat.
 
 
3.

Aki nem szereti az illatos fajtákat, annak jó választás lehet egy könnyedebb, neutrálisabb fajtából készült bor, például egy olaszrizling vagy chardonnay. Az olaszrizling ráadásul klasszikus fröccspartnernek számít Magyarországon.
 
4. 
 
Mivel nyáron gyakran könnyedebb ételekkel is beérjük, ezekhez érdemes könnyedebb borokat választani. Egy friss, mégis tartalmas saláta mellé igazán jó párosítás egy zamatos, frissítő karakterű reduktív bor.
 
5. 

Sportolás vagy szabadtéri aktivitás után szervezetünk erőteljesen vágyik a hidratálásra, amelyre a legjobb választás egy hosszúlépés (1 bor, 2 szóda) lehet. Az alkohol elhanyagolható benne, nem borítja fel a vízháztartásunkat, miközben a bor pont annyira ízesíti meg az italt, amennyire kellemesnek érezzük. 
Winelovers borok az olvasás mellé