Hal és Bor a Római parton

Borászportál
2012. augusztus 22., 14:32


Feszt - Ennél egy jó hekket? Akkor ez nem a te bulid. A Római parti megmozduláson ugyanis kizárólag magyar halak kerülnek terítékre halászlé, halpaprikás, rántott és sült halak formájában, magyar borok és fröccsök kíséretében. A minifesztivál augusztus 23. és 26. között kerül megrendezésre.
Hal és Bor a Római parton
 
A Római part mindig is elképzelhetetlen volt a frissen sült hal és jéghideg fröccs nélkül. A városszerte híres dunaparti sétányon évtizedek óta minden asztalnál találkoznak, s együtt töltik be az élményt a part vendégei számára. Az ingyenes Hal és Bor a Parton mini fesztivál keretein belül a sokak által kedvelt páros változatos fajtáit kóstolhatja a közönség.
 
Magyarország ismert borászatai is a partra költöznek egy hétre, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat. A bográcsokban fő majd bajai és paksi halászlé, harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertő, de sült és rántott halak is kerülnek a tányérokra. Terítéken még a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság. 
A nyár utolsó hétvégéjén Budapesten a Rozgonyi Piroska utca végében, családi és gyermek programokkal, hajózással egybekötött romantikus borkóstolóval, utcazenével és igazi dunaparti hangulattal is várják a szervezők a látogatókat.
Kitelepülő pincészetek 
Tokaj-Hétszőlő
Frittmann Borászat  - Soltvadkert
Mészáros Borház - Szekszárd
Royal Tokaji
Gere Tamás & Zsolt - Villány
Figula pincészet - Balatonfüred
Heimann Családi Birtok - Szekszárd
Laposa - Badacsony
Kiss Gábor pincészete - Villány
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok - Eger
Gál Tibor - Eger
Nyakas Pince – Tök
További információ:
Lengyel Nikolett
06 20 406 5622
Winelovers borok az olvasás mellé