Ide utazz, ha jót akarsz enni!

Borászportál - MTI
2014. október 05., 19:16


Összesen 73 New York-i étterem kapott Michelin-csillagot a város étteremkalauzának 2015-ös, most megjelent kiadásában.
Ide utazz, ha jót akarsz enni!
 
Az előző kötethez képest újabb öt vendéglő került a gasztronómiai kiválóságok közé. Az új kiadás elismeréssel tekint Brooklyn és Queens városrészek éledező kulináris kultúrájára is, ezekben 14 étterem részesült csillagban.
"Továbbra is Manhattan a New York-i étteremvilág központja, ám izgalmas dolgok történnek mindenfelé. Nincsenek már szabályai annak, hol kell az éttermet megnyitni, hogy az sikeres legyen. Ott akarnak az emberek jót enni, ahol laknak" - mondta Michael Ellis, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója.
 
A Michelin gumiabroncsgyár 24 ország éttermeit értékeli, csillagai a csúcsgasztronómia nemzetközileg elismert mércéi. A 2015-ös New York-i étteremkalauz szerdán került a boltokba és 60 különböző étteremtípust tekint végig a burgerezőtől a laoszi kolbászig.
A legmagasabb elismerést, a "kivételes konyhaművészet, külön utazást érdemel" jelentésű három csillagot öt manhattani és egy brooklyni étteremnek ítélték oda.
Két csillagot kapott nyolc étterem, ezek "kitűnő konyhák, megérnek egy kis kitérőt". A tavalyi 55 után idén 58-nak ítéltek egy csillagot. "Jelentős visszatérésnek" értékelte a brooklyni The River Cafe egy csillagát a Michelin új kalauza. A Brooklyn hídra és a város kikötőjére nyíló panorámájáról is nevezetes kávéházat a Sandy hurrikán miatt tavaly be kellett zárni, így akkor csillagát is elveszítette.
Winelovers borok az olvasás mellé