Íme a legjobb magyar éttermek listája

Borászportál
2015. június 01., 21:08


Megjelent a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauza, benne a 100 lejobbnak ítélt magyar étteremmel. Első a Costes, a második az Onyx, és a ZONA bisztró a harmadik. A borászatok éttermei is jól szerepeltek.
Íme a legjobb magyar éttermek listája
Fotó: Costes.hu
A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára - olvasható az étteremkalauz honlapján.
Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem) lett, az év borászata a tokaji Bott Pince, az év éttermének pedig a Borkonyhát választották - ismerteti a Pénzcentrum.hu.
 
Íme a legjobb magyar éttermek listája
 
A Gault&Millau tesztelői alapvetően a konyha teljesítményét értékeli. A tesztelők nem fedi fel magukat, kifizetik a számlát, megm inden. Figyelik az alapanyagok minőségét, frissességét, az elkészítés szakszerűségét, a technológiák helyes használatát, a kreativitást és tálalást és az ár-érték arányt.
 
Íme a legjobb magyar éttermek listája
 
A kalauz pontozási rendszerében egyébként 19,5 pont jelöli a világ legszűkebb élvonalához tartozó éttermeket, 19 pont ját akkor, ha a hely a világ legjobb éttermeinek egyike, 17-18 a kiemelkedő, 16–15 a nagyon jó, 13-14 a jó, a 11-12 a jó szívvel ajánlható konyhát jelöli.
Winelovers borok az olvasás mellé