Jön a fekete vasárnap

Borászportál
2014. szeptember 22., 14:18


Most vasárnap rendezik meg a Kávé Napját az NU Bor és Bisztronómiában. Szeptember végén számos országban "ünnep" a kávé világnapja, melynek alkalmából számos országban ünneplik az egyik legrégebbi és legnépszerűbb jótékony hatású élvezeti szer fogyasztását. A kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa számos országában és a tengerentúlon is.
Jön a fekete vasárnap
 
Magyarországon harmadik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába szeptember 28-án, vasárnap. A Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő NU Bor és Bisztronómia ad otthont e nem mindennapi kóstolónak, amikor is a legjobb termőterületekről származó kávék ízlelhetők meg csupán két csésze eszpresszó áráért.
 
Kávé Napja elnevezésű rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre vasárnap, késő délelőttől este nyolc óráig. Filteres eszközök, kapszulás gépek, kiegészítők, és persze kiváló minőségű kávék lesznek a kiállítók asztalain, amik a helyszínen megvásárolhatók. Az ismert márkák mellett bemutatkoznak hazai mikropörkölők is, akiknek termékei elsősorban márkafüggetlen kávézókban érhetők el, s arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni a kevésbé ismert, de otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket. Az afrikai és dél-amerikai termőterületek kávéi hangsúlyosan jelen lesznek a kóstolható választékban, igazi ritkaságnak számító kávék is megtalálhatók majd a pultokon. Délután zajlik a ROKespresso barista párbaj, s a résztvevők megismerhetik, és ki is próbálhatják a ROK gépet, amely az egyik legújabb trend a hazai piacon. A nap során lesz latte art bemutató és vezetett kóstolók barista bajnokok - köztük Horváth Lajos cup tasting és Kis Zoltán cezve/ibrik világbajnok, valamint Nagy Krisztián országos barista bajnok - részvételével. Emellett kísérőfalatokból, valamint borokból sem lesz hiány, s idén első alkalommal Én és a Kávém címmel fotóinstallációkat láthat a közönség.
Jön a fekete vasárnap
ROK espresso gép
A 750 forintos belépő korlátlan kávékóstolást biztosít, s a jegyvásárlással a hazai kávékultúra ügyét támogatják a vendégek. A NU csapata az ebédmenü mellett kávéhoz illő falatokkal is készül, s a nyüzsgő, zenés, modern kávéházi hangulat egész nap garantált.
Winelovers borok az olvasás mellé