Káprázik a szemünk ettől a kajától

Borászportál
2017. január 10., 08:55


Ritkán vágyunk rikító lila ételekre, de egy kivétel már biztosan van. Már csak azért is, mert ez 100%-ban természetes.
Káprázik a szemünk ettől a kajától
A nyitókép csalfa, most ugyanis nem egy borról lesz szó - viszont az étel, ami átlépte az ingerküszöbünket, hasonlóan vonzó, lila és csábítóan csillámos, mint ez a boros gif. 
 
Egy kaliforniai fánkbolt rukkolt elő egy kívül-belül extrém módon lila fánkkal, amely amellett, hogy szemkápráztató - állítólag - rendkívül finom is. Nem mellékes, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készül. 
 
 
A különleges külsőt egy ube nevű dzsemmel érik el, amelyet Ázsiából szereznek be. Mi az az ube? A dioscorea alata nevű gyökérzöldség, azaz a jamgyökér feldolgozott változata. A jamgyökérből liszt is készül - a kaliforniai fánkosok azt például a fánk tésztájába keverik, így nemcsak a bevonat, hanem a fánk belseje is csodás színt kap. A Tastemade által posztolt videóból az is kiderül, hogy a sütit végül számos különböző toppinggal díszítik - az Smarties-ostól a baconösig széles a skála.
 
Ahogy a trendi budapesti cukrászdákat ismerjük, nem kell sokat várnunk rá, hogy itthon is kipróbálhassuk ezt a csodát.
Végül, hogy a nyitóképre is reflektáljunk, eláruljuk, mit innánk egy ilyen fánkhoz: egy finoman édeskés rozépezsgőt, például egy Garamvári Evolution Rosét vagy egy Sentimental Sweetet.
Winelovers borok az olvasás mellé