Lajvér Borbirtok: a tradíció és az újszerűség ötvözete

Borászportál
2018. április 24., 10:42


A Lajvér Borbirtok, olyan látványborászat, amely már első ránézésre is jól tükrözi a modern technológia és a hagyományos borkészítés tökéletes egyensúlyát.
Lajvér Borbirtok: a tradíció és az újszerűség ötvözete
Címlapfotó: www.facebook.com/Lajverbor
 
A borok kivételes minőségének garanciája, hogy a Lajvér nagy tőkesűrűség mellett, alacsony hozamokkal, hektáronként 80 mázsa terméskorlátozással szüreteli le a szőlőt, illetve, hogy a szüreti időpontokat fajtákon belül is akár több időpontban jelölik ki.

Bár a Borbirtokon tizenkétféle szőlőt telepítettek, csak ezek egy részéből készül fajtabor. A Lajvér lendületes, újító filozófiáját is tükrözve a borászat ezeken túlmenően szokatlan, újszerű házasításokkal is meglepi a borkedvelő közönséget.
 

Ugyancsak a magas minőségi filozófia által kitűzött célok beteljesülését mutatja, hogy előző évben a pincészet négy bora – a Cuvée Blanc mellett a 2015-ös Lajvér Szekszárdi Merlot, a 2016-os Lajvér Szekszárdi Kékfrankos, illetve a 2015-ös Lajvér Szekszárdi Merlot Selection is aranyérmet nyert hazánk talán egyik legerősebb borversenyén -, ezzel bekerült a Nemzeti Borkiválóságok közé, ami szintén a borászatnál végzett munka magas fokú elismeréseként értékelhetjük.

Lajvér Borbirtok újdonsága, a LAJVER INFINITY Cuvée Selection 2015 – egyszerre lezser és elegáns bor

A Lajver Borbirtokon minden átgondolt és funkcionális, hogy a palackba kerülő borok egyszerre egyediek és frissítően gyümölcsösek. Ezzel jellemezhetnénk a Lajvér újdonságát, az Infinity Cuvée Selection 2015 borát is.

Küllemében és tartalmában is határozottan elegáns bort alkottak a borbirtokon, amely azt az üzenetet hordozza, hogy valami nagyon egyedi ízvilágot ismerhetünk meg általa.

A 14 hónapig tölgyfa hordóban, majd 8 hónapig palackban történő érlelés érződik a bor karakterében. Finom fűszerezettség és szép gyümölcsösség hatja át az első korty bort.
 
Lajvér Borbirtok: a tradíció és az újszerűség ötvözete
Fotó: www.facebook.com/Lajverbor
 
Telt, élénk színe, erőt sugároz, amellett nem túl sötét és tömény, van benne tartalom és erő.

Lendületes bor, amit akár több pohárral is elfogyaszthatunk, nem csak a finom étel kísérőjeként. Ezt feltételezi a cabernet franc-ra épülő házasítás, valamint az, hogy 25 % merlot, 10 % cabernet sauvignon van mellé adagolva.

Kóstold meg Te is az elsők között!
Winelovers borok az olvasás mellé