Advent a Gasztrosétányon

Borászportál
2019. november 26., 08:42


A karácsonyvárás jegyében november 30-án, 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Adventi kézműves vásárral, ünnepi ételekkel készülnek a helyiek, lesz ropogós pulykasült, forró és tüzes italok és bejglikóstoló is!
Advent a Gasztrosétányon
November 30-tól az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa Adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. A csokoládéműhelyben el lehet készteni a Mikulás csomagba való édességet, meg lehet kóstolni az ünnepi kacsacombot vagy a karácsonyi szörpválogatást.
 

Természetesen lesz karácsonyi kézműves vásár is, tehát a már ajándékok után vadászók is megtalálják itt a számításukat. És amíg a szülők forralt bort, esetleg bombardinót kortyolgatnak, addig a gyerkőcök filmet nézhetnek az Adventi Matiné keretei között vagy ajándékot festhetnek karácsonyra. A sötétedéskor, 16.00 órakor kezdődő közös, tábortüzes adventi éneklést pedig senki ne hagyja ki!
 
Az alábbi programokból és kínálatból áll össze az Advent a Gasztrosétányon:
 
Gingalló Csokoládéműhely
  • Nyitott műhely 12.00-18.00 óráig
  • Forró csoki, kézműves bonbonok és különleges csokoládé
  • Csokoládék a Mikulás csomagba és Adventre
  • 15:00 és 16:30 csokikészítő bemutató kóstolóval
 
Aubergine Pince
  • Sütőtökkrémleves, pulled pork szendvics és kézműves hamburger
  • Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával 
 
Desszert Pince
  • Mézeskalács-tiramisu és forralt borban áztatott piskótás csokidesszert
  • Bejglikóstoló és vásár
 
Milán Pince – Zalán Faház
  • Ünnepi csibeleves gazdagon és kemencés töltött káposzta
  • Sült kacsacomb almamártással vajas burgonyával
  • Zserbó, Kandírozott dió, Birsalmasajt
 
Erdélyi Ízek Udvara
  • Savanyú káposztás húsgombócos csorba
  • Miccs faszénen sütve és kukoricadarás töltött káposzta
  • Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai
 
Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Forralt bor és borleves, pulykasült áfonya lekvárral, narancsos kacsamell és rétes
 
Halmi Pince
  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  • Karácsonyi szörpválogatás és feketeszedres, fűszeres forraltbor, „ahogy mi szeretjük”
 
Advent a Gasztrosétányon
 
Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta és etyeki bor
 
Kácsor „Kíra” Pince
  • Ó- és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  • Házi sütemények, libatepertőkrémes kenyér
  • Forró teák, kávé, cappuccino
  • Alma-, körte- és dióvásár
 
Rezeda Terasz
  • Forralt rozé kardamommal és etyeki borok
  • Kukorica-krémleves füstölt lazaccal, vagy popcornnal
  • Szilvás Wellington pulyka
  • Grillkolbász konyakmártással és steakburgonyával
  • Sütőtöktorta és adventi tojáslikőr
 
EtyekVin Pince
  • Forraltbor és forró italok
  • Orjaleves és egészben sült sertésszűz nagyi „pötyőjével” és hagymás tört burgonyával
  • Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek
 
Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
 
Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
  • 12.00-17.00 óráig: Harmonika zene
  • 16:00 óra: Közös adventi éneklés a tábortűznél
  • Babgulyás, székelykáposzta, sült kolbász és kocsonya
  • Grillázsdió és mézes krémes
  • Etyeki és szekszárdi borok, forralt bor és alkoholmentes almapuncs
 
Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
 
Rókusfalvy Birtok    
  • Adventi Matiné – filmvetítés a Borteraszon 11.00 és 15.00 órától
  • Ajándékfestés és karácsonyi kézműves vásár a borteraszon
  • Újborkóstoló, forralt bor és tea, bombardino
  • Mangalica székelykáposzta friss kenyérrel
  • Csokis és szilvás mákos guba