Amennyit mindenkinek tudnia kell(ene) a borról

Borászportál
2015. november 09., 12:06


Elkészült a Borkollégiumból ismert Mészáros Gabriella és Rohály Gábor Bevezetés a borkóstolásba című kiskönyve, amely azokat az információkat tartalmazza, amelyeket még azoknak is illene tudniuk a borról, akik csak ritkán fogyasztják azt.
Amennyit mindenkinek tudnia kell(ene) a borról
Fotó: Alina Iancu/Flickr
Az abszolút kezdő borfogyasztók számára összeállított jegyzet a borkóstolás alapjait próbálja átadni, olyan stílusban és könnyedséggel, hogy egy gyakorlott „kóstoló” számára is élvezetes. Az áttekinthető, szellősre szerkesztett anyagban dőlt betűvel szerepelnek azok a szavak, amelyek további magyarázatot igényelnek, és így vissza is térnek rájuk a szerzők a kötet végén.

Az ábrákkal, magyarázó grafikákkal ellátott füzet ideális olvasmány akár egy palack bor mellé, az olvasó pedig, mire a végére ér, garantáltan többet tud majd az olvasást kísérő italról, mint azelőtt. A kötet végig veszi az alapokat a felelősségtudatos borfogyasztástól, a borkóstolás folyamatán keresztül, a hazai bortermelő vidékekig, az alapvető borstílusokig, valamint a bor és gasztronómia kapcsolatáig. Olyan információkat tartalmaz, amit mindenkinek tudnia kellene a borról.
 
Amennyit mindenkinek tudnia kell(ene) a borról
 
Hogy kiknek ajánljuk? Nos, a fentiek ismeretében talán nem meglepő, hogy a könyv bátran javasolható akár a felsőoktatás résztvevőinek, akár egy ünnepi vacsorához illő bort kereső háziasszonynak, vagy egy, az üzleti életben tevékenykedő döntéshozónak is, hiszen a borok alapszintű ismerete az élet oly sok területén jelent már nem csak kellemes benyomást, hanem elvárást is.
 
Közeleg a karácsony, ez egy igazán kiváló ajándéktipp! 

Bevezetés a borkóstolásba
Mészáros Gabriella, Rohály Gábor
Kiadja a BorMatura Kft. 
1490 Ft
 
A kötet elérhető a Borkollégiumban (1026 Budapest, Pasaréti út 14.), valamint a Borkollégium weboldalán.
Bővebb információ: info@borkollegium.hu
+36 70 622 1060
Winelovers borok az olvasás mellé