Aranyérmes borokkal fesztiválozik a Zsirai Pincészet

Borászportál
2013. május 16., 16:28


Pincehírek - A Pécsi Tavaszi Borfesztivál után az elkövetkező időszakban több nagysikerű fesztiválon is találkozni lehet a Zsirai Pincészettel, ahol legújabb boraik mellett az ínyencek megkóstolhatják a 2013-as Gazdag László országos borversenyen aranyéremmel jutalmazott nedűket is (Tokaji Sárgamuskotály 2011, Tokaji Aszú 5 puttonyos 2007).
Aranyérmes borokkal fesztiválozik a Zsirai Pincészet
 
A pincészet a Szeged Napja Ünnepségsorozat keretén belül, a Szegedi Borfesztiválon első alkalommal mutatkozhat be, nem úgy, mint a palkonyai Nyitott Pincék fesztiválon. A pünkösdi hétvégén immár XIX. alkalommal, hagyományosan megrendezendő eseményen a többi családi borászattal együtt a Zsirai Pincészet is nyitva áll majd a látogatók számára.

A fesztivál időszakban már csak azért is érdemes útba ejteni a pincészet standját, mert a házigazdák egy kis játékkal kedveskednek a vásárlóknak, ahol a szerencsésebbek egy üveg finom bort is nyerhetnek.

Aranyérmes borokkal fesztiválozik a Zsirai Pincészet


A családi pincészet közel 17 hektár területen művel szőlőt az ország három jelentős borvidékén: Tokaj-Hegyalján, Somlón, valamint a villányi borvidéken, Palkonyán. „Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat, mondhatni "hungarikumok" előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett.”  – mondta Zsirai Petra, a Pincészet ügyvezetője.

Legközelebbi fesztiválok, ahol a Zsirai Pincészettel találkozni lehet:

  • 2013. május 17-26. Szeged Napja Ünnepségsorozat, Szegedi Borfesztivál
  • 2013. május 19. XIX. Pünkösdi Nyitott Pincék, Palkonya
 
Winelovers borok az olvasás mellé