Dallamok, zamatok, jó borok - ez az Etyeki Piknik, ki ne hagyd!


2017. június 01., 00:00


Június 10-11-én, mindkét nap 10 órától sötétedésig nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással, Piknik Borkollégiummal és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei.
Dallamok, zamatok, jó borok -  ez az Etyeki Piknik, ki ne hagyd!
A visszatérő látogatók már jól tudják, hogy a Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként rendezik meg az etyeki Gasztrosétányon, azaz az Újhegyi pincesoron és a Szépvölgyben. Ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézművesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos rendkívüli finomságot. Ha ez még nem lenne elég, nagyszerű zenészeket is hívnak és izgalmas programokat is szerveznek.  
 
A tökéletes kulturális élményről ezúttal is igazi nagyágyúk gondoskodnak majd, hiszen az érdeklődők meghallgathatják Dresch Mihály és ifj. Csoóri Sándor „Sündi” virtuóz játékát vagy akár együtt is táncolhatnak Berecz Istvánnal és Barátaival. A frenetikus népies humor kedvelőit pedig biztatjuk, hogy kapcsolódjanak be a rendkívül bájos és szellemes BaHorKa Társulat játékába - higgyék el nem bánják meg!
 
A kikapcsolódás és az eszem-iszom mellett képezhetik is magukat az Etyeki Piknik látogatói például a rendhagyó vezetett borkóstolón, amelyet a szőlősorok között tartanak, vagy a Piknik Borkollégiumon, amelyen a négy alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival lehet megismerkedni. Sőt, olyan kuriózumokkal is találkozhatunk a Gasztrosétányon, mint a „sabrage-technika”, azaz a szablyás pezsgőnyitás.
 
A részletes programmal érdemes előre megismerkedni!
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé