Eddig sosem kóstolt Malatinszky borok a Boregyetemen!

(X)
2014. augusztus 29., 17:22


Néhány nap és kezdetét veszi a 23. Budai Borfesztivál! A Malatinszky Kúria több, a rendezvényhez kapcsolódó programban is részt vesz. A Boregyetemen pedig eddig még sosem kóstolt Malatinszky borokat is megismerhet a közönség!
Eddig sosem kóstolt Malatinszky borok a Boregyetemen!
 
Eddig sosem kóstolt Malatinszky borok a Boregyetemen!
Malatinszky Csaba
Boregyetem
Időpont: 09.08. 17.00, MOM Kulturális Központ, Kupola terem
Bio, organikus és biodinamikus borok testközelből
Előadók: Malatinszky Csaba, Szászi Endre, Szászi Endréné Dr.Horváth Henrietta, dr.Lőrincz György
Az előadáson lehetőség nyílik a legfrissebb, organikus akár még forgalomba sem került Malatinszky tételeket kóstolni. Így a 2013-as Organic Rozét, a 2013-as Noblesse Chardonnay-t vagy a 2011-es Kúria Cabernet Franc-t, mely azért is egyedülálló, mivel a jelenleg piacon elérhető utolsó Kúria évjárat a 2008-as.
A részletes program itt érhető el.
 
"Magyarország ízei – Taste of Hungary"
A Borfesztiválon helyet kapó „Magyarország ízei” programban a Malatinszky Pincészet a 2007-es Kúria Cabernet Franc-t mutatja be, mely 2014-ben a Vinagorán aranyérmet nyert és a legjobb fajtabor minősítést kapta. A tétel kiválóan bizonyítja, miért is volt hálás feladat életre hívni egy új, villányi borvidéki márkát, a Villányi Franc-t.
Bővebben a programról itt!
"Pár borpár" kóstoló
Időpont: 09.10.-09.11.
A Borfesztivál ideje alatt a „Pár borpár” programban a Malatinszky Kúria standjánál két 2009-es évjáratú Cabernet Franc-t lehet kóstolni, azonban két különböző korú ültetvényről, a Noblesse és Kúria kategóriákban.
A kóstoló ára: 2500 Ft
A borpárokról a többi információ itt található.
Winelovers borok az olvasás mellé