Elfújja a szél a vénasszonyok nyarát?

Borászportál
2014. szeptember 23., 22:42


Országrszerte elindult a szüret, és a borszok szerint, hogyha megfelelő idő lesz, itt-ott még jó is lehet a 2014-es évjárat. De milyen időjárásra számíthatunk?
Elfújja a szél a vénasszonyok nyarát?
 
Elfújja a szél a vénasszonyok nyarát?
Egerben "pánikszüret" van, tokajban kevesebb lesz a termés idén, de ha minden jól megy, sok aszúszemet szedhetnek.
Mindenhol reménykednek a borászok, hogy a brutálisan csapadékos koraőszi hetek után a szeptember vége és az október csendes, napos időt hoz. Az előrejelzések alapján eddig jónak tűnik a helyzet.
 
Szerdán, az Időkép.hu előrejelzése szerint többnyire napos idő várható, csapadékra nem kell számítani és a légmozgás is mérséklődik. Hideg lesz a hajnal, a fagyzugos helyeken talajmenti fagy is előfordulhat, napközben pedig 14 és 19°C közötti értékeket mérhetünk.
Csütörtökön és pénteken ismét több lehet a felhő az égen, szórványosan kisebb eső, zápor is kialakulhat. Ismét szeles időre készülhetünk. Enyhülnek az éjszakák, a csúcshőmérséklet pedig 16 és 21°C között alakul.
Hétvégén is kellemes idő várható, sok helyen 20 fok feletti csúcshőmérsékletekkel. Hajnalonként megjelenhetnek a ködfoltok, de napközben számottevő csapadéktól nem kell tartanunk.
A távolabbi kilátások szerint jövő héten is szép, csendes, napos őszi idő várható, október első hetében jöhetnek barátságtalanabb felhők, de a hőmérséklet a sokévi átlag közelében alakul.
Winelovers borok az olvasás mellé