Elkezdődött az 50. szüret

Borászportál
2014. október 02., 09:13


Szeptember 30-án ünnepelte 50. születésnapját Veronában a Masi Pincészet Campofiorin bora. A történelmi múltú Valpolicella bor első szürete 1964. szeptember 30-án volt.
Elkezdődött az 50. szüret
 
A Campofiorin egy egyedi terméke a Masi Pincészetnek, aminek készítése során amarone-t használnak és Appassimento módszerrel állítják elő. Hugh Johnson, a világ leghitelesebb kritikusa, "zseniális technikának" nevezte az appassimento eljárást. Sandro Boscaini, a történelemben 1772-ig visszanyúló pincészet tulajdonosa, így nyilatkozott: "Az édesapám, Guido, volt a Campofiorin megalkotója. Ez a bor reprezentálta, hogy a veronai körzetben is készíthető minőségi bor a különleges technikával és a helyi szőlőfajtákból. Egy klasszikus olasz borkészítési hagyomány vált így sikeressé."
Elkezdődött az 50. szüret
A Campofiorin vertikális sora
A Campofiorin kitűnő tétel az ár-minőség arányában is, az elérhető luxus a vásárlóknak és a legmagasabb eladási számmal rendelkezik a nem DOC borok világában. A Masi Pincészet bevételének 30%-át teszi ki, az Amarone (összesen körülbelül 70 millió euró) után a második helyen áll és több, mint 90 országban van forgalomban.