Ezek a legjobb magyar kadarka borok 2018-ban

Borászportál
2018. március 26., 15:55


Március 23-én zajlott Kiskőrösön Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny. Nem szekszárdi kadarka nyert.
Ezek a legjobb magyar kadarka borok 2018-ban
Az immár 23. alkalommal megrendezett Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyen a szakmai grémium összesen 118 magyar, szerb és bolgár kadarka bort (fehér, rozé, siller, vörös és cuvée) kóstolt meg.
 

A Kadarka Nagydíjat a hajós-bajai Koch Csaba vehette át 2015-ös évjáratú kadarkájáért. A második helyezett a Gere Tamás és Zsolt Pincészete 2015-ös Villányi Kadarkája lett, míg a harmadik helyen a villányi Jekl Béla 2015-ös Kadarka bora nyerte el.

A „Legszebb Siller Bor” különdíját a szekszárdi Schieber Pincészet 2017-es bora, az eseménynek otthont adó István Borház "Legszebb Cuvée” különdíját pedig a Besenyei Borház 2012-es kadarka-pinot noir cuvée-je érdemelte ki.

Az eseményt egy előadás és kerekeasztal beszélgetés is kísérte. Ezen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Parlament Mezőgazdasági Bizottsága elnökének jelenlétében beszélgetés zajlott az őshonos magyar fajtákról, valamint azok kereskedelmi és marketing értékéről. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a már a hazai viszonyok között már ma is értékelhető területtel rendelkező szőlőfajtákra, s az ezekből készült borokra érdemes lenne egy olyan program kidolgozása, amelynek révén ezen borok termelt és eladott mennyisége növelhető.
Winelovers borok az olvasás mellé