Ki lesz a Pünkösdi Borkirály és a Borkirálynő az idén Polgáréknál?

(X)
2012. május 21., 14:13


Programajánló - Immár 15. alkalommal versengnek a jelöltek a Pünkösdi Borkirály és Borkirálynő címért Polgár Zoltán Bortrezor Pincéjében. Az idén is várhatóan több fiatalember és ifjú hölgy szeretné elnyerni a címet a több fordulóból álló versengésen.
Ki lesz a Pünkösdi Borkirály és a Borkirálynő az idén Polgáréknál?
 
Indulásként – még minden évben – fel kell ismerni Villány jellemző borfajtákat, majd a bor-vidékkel és a borokkal, borászattal összefüggő 13+1 kérdésből álló tesztet kell minél kevesebb hibával megválaszolniuk a jelölteknek. A rövid bemutatkozások után pedig kinek-kinek minél több „szavazatot”, azaz dugót kell begyűjteniük a népes vendégseregtől, akik a finom ínyenc vacsorától és a pompás boroktól sem pillednek el, hanem élénk érdeklődéssel figyelik a versengő fiatalokat.
A megválasztott királyi pár legfontosabb feladatához tartozik a Polgár Pincészet és a Villányi borvidék méltó képviselete az ország bármely területén, melyhez segítséget nyújt Polgár Zoltán pincekulcsának 1 évig tartó „birtoklása”, hogy a villányi borok ízvilágát a lehető legjobban elsajátíthassák.
A villányi Borkirály és Borkirálynő választáson a résztvevők közül 1 pár visszakapja a részvétel teljes díját (19.800 Ft) borban.
A választásra 2012. május 27-én Pünkösd vasárnapján kerül sor, Villányban a Polgár Bortezor Pincében. Részvételi szándékot előre kell jelezni a 72/492-053 –as telefonszámon, vagy a panzio@polgarpince.hu e-mail-en.
A Polgár Bortrezorban tartott Pünkösdi Borbál programja innen elérhető.
 
Winelovers borok az olvasás mellé