Kik a díjazottjai az Országos Borversenynek?

Borászportál
2014. augusztus 22., 08:24


Augusztus 11-én rendezte meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a 35. Jubileumi Országos Borverseny ünnepélyes, díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetését. Nagy aranyérmet három bor kapott, de további díjak is kerültek kiosztásra.
Kik a díjazottjai az Országos Borversenynek?
 
A díjakat dr. Kiss Eliza helyettes államtitkár, Tornai Tamás HNT elnök és Horkay András az OBV elnöke adták át. Az Országos Borverseny a hazai versenyek tekintetében a legnagyobb mintából dolgozik. Az idén 382 bort neveztek, ami rekord mennyiségnek számít. A versenyeredmények mind a kereskedők, mind a fogyasztók számára mérvadóak.
 
Nagy aranyérmet három bor kapott: a szekszárdi Mészáros Borház Merlot válogatás 2011, a szintén szekszárdi Takler Pince Kft. Syrah Reserve 2011 és a tokaji Puklus Pincészet Tokaji Muskotály Aszúeszencia 2003.
A Vándordíjat idén a Hilltop Neszmély Borászat vihette haza. Új kategóriákban is osztottak díjakat. A Best Buy fehérbor a Danubiana Kft. Sauvignon blanc 2013, míg a Best Buy vörösbor Koch Csaba Hajós-Bajai Cabernet sauvignon 2012. A Legeredményesebb női borász a Danubiana Kft. borásza, Vikmanné Makk Viola lett. A Legeredményesebb fiatal (35 év alatti) borásznak járó díjat a szekszárdi Mészáros Péter kapta.
Az eredménylista itt tekinthető meg.


Winelovers borok az olvasás mellé