Közös borélményt a fa alá!

Winelovers
2023. december 19., 11:16


A tárgyi ajándékok helyét manapság sok családban a közösen átélt élmények váltották fel. Azon kívül, hogy ezek jobban megragadják a karácsony lényegét, hiszen az együttlétet helyezik előtérbe, még a beszerzésük is jóval könnyebb: nem kell válogatni, sorban állni az ilyenkor szokásos nagy tömegben.
Közös borélményt a fa alá!
Ha bárki is van a családban vagy baráti körünkben, aki szereti a borokat, ajándéknak kitűnő választás egy borkóstolóra szóló páros jegy, amelyre akár együtt is ellátogathatunk. Ilyenkor olyan eseményekben érdemes gondolkozni, ahol biztosan lesz örömet okozó tétel a megajándékozott számára is. A Winelovers Grand-ra, az év első borfesztiváljára szóló belépő garantáltan elégedetté teszi azt, aki kapja: tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban.
 
Közös borélményt a fa alá!
 
A Winelovers Grand a hazai borstílusok széles spektrumát vonultatja fel és évről évre a borkedvelők nagy tömegét mozgatja meg. Már a neve is sugallja, hogy grandiózus eseményről van szó, amelyen hazai és nemzetközi borok sokaságával ismerkedhetsz meg. Emelett tanulhatsz is a borokról, hiszen a rendezvény központi eleme az edukáció: ingyenes pop-up előadásokkal és külön belépős mesterkurzusokkal.
 
Közös borélményt a fa alá!
 
Tudtad? A Grandon a kézműves sörök és a prémium párlatok kedvelőire is gondolnak: nemcsak standokkal várják az érdeklődőket, hanem sör-, és párlat témában pop-up előadásokat is szerveznek. A Csúcsborok és nemzetközi borok különtermében pedig csendes, elmélyült kóstolást tesznek lehetővé. A vendégek külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, sommelier-k segítségével. A csúcsborok a hazai termelők különleges tételeiből kerülnek válogatásra, a nemzetközi borok pedig a Wine & Spirit Education Trust Level 1 & 2 & 3 Award in Wines kurzusok ajánlott tételei közül válogatják ki a Borkollégium oktatóinak segítségével.
 
Involváltabb, mélyebb érdeklődésű borrajongóknak az 5 mesterkurzus valamelyikére szóló belépő megvásárlásánál ne add alább! Hiszen ezek a tematikus kurzusok azoknak is valódi élményt és hasznos tudást nyújtanak, akik már sok borkóstolón jártak, és úgy érzik, már elég sokat tudnak a borok világáról. A mesterkurzusokon haladó témában a szakértők segítségével mélyíthetik ismereteiket. 
 
2024-es mesterkurzus tematika:
 
  • English sparkling - a pezsgő angolul
  • Riesling of the world
  • Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?
  • Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019
  • Muzeális aszú - 1940-től 83-ig
 
 
Közös borélményt a fa alá!
 
És ez még mindig nem minden: a szervezők ugyanis idén is lehetővé teszik a 18-25 éves fiatalok számára az extra kedvezményes jegyek megvásárlását a számukra szervezett kurzuson való részvétel esetén! A kóstoló tréningen a résztvevők négy bor segítségével ismerkedhetnek meg az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bort alkotó szerkezeti elemekkel, azok felismerésének technikáival, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel, valamint a borok eltarthatóságának, palack érlelhetőségének feltételeivel. Az előadásokat a Borkollégium oktatói vezetik. További információk és feltételek.
 
Közös borélményt a fa alá!
 
A VIP Terem szolgátatásai azokat várják, akik exkluzív környezetben csak a VIP teremben elérhető tételeket is kívánnak kóstolni. A háromféle VIP belépő különböző plusz szolgáltatásokat, extra kuponokat is tartalmaz. Itt választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt.
 
A tombola idén sem maradhat el: a helyszínen vásárolt tombolajegyekkel 1.500.000 Ft összértékben borokat, pezsgőket, utalványokat, vouchereket, könyveket nyerhetsz.
 
Az utolsó percben ajándékot vásárlóknak különösen kedvező árú pre-early bird jegyet december 31-ig lehet megvásárolni ezen a linken. Néhány kattintás, és le is tudtad valakinek a karácsonyi ajándékát! Ne feledkezz meg a saját belépődről sem!
 
Ha esetleg még nem voltál a Winelovers Grandon, íme néhány idézet a korábbi évek beszámolóiból:
 
"...arra a bizonyos első kurzusra mindenkinek érdemes lenne egyszer beülni, hogy aztán sokkal magabiztosabb és tudatosabb legyen, amikor egy étteremben a borlapot böngészi vagy éppen egy baráti beszélgetés előkészületeként leemel egy palack bort egy üzlet polcáról."
Annyi kiváló bor van a világon, hogy ha életünk minden egyes napján új palackot nyitunk, akkor is egészen hosszú marad még a boros bakancslistánk. Egy ilyen esemény, mint a Winelovers Grand viszont mindenképp kiváló alkalom arra, hogy jó néhány tételt kihúzhassunk erről a bizonyos – akár valós, akár képzeletbeli – listáról.
"...nem csak az egyes borvidékek jeles képviselőit, tipikus fajtáit, jellemző stílusjegyeit ismerhettük meg, de abba is bepillantást nyerhettünk, mennyire hangsúlyos a borászok számára az, hogy saját szempontjaik mellett egyúttal az adott borvidéket és annak szakmai közösségét is képviselik."
 
"Egy ekkora horderejű eseményen érdemes egy koncepciót felállítani magunknak a kóstoláshoz, és egy meghatározott szempontrendszer szerint haladnunk, mert így tanulhatunk a legtöbbet. Mi a buborék-rajnai-balatoni kör után Szekszárd felé vettük az irányt, és igyekeztünk a borokon keresztül feltérképezni, mit képvisel ma ez a borvidék."
 
Közös borélményt a fa alá!

Winelovers borok az olvasás mellé