Magyar bor nyert aranyérmet a magnumok "világbajnokságán"

Borászportál
2020. december 12., 09:16


Az International Magnum Awards 2008 óta kerül megrendezésre Madridban, a versenyen kizárólag prémium minőségű magnum palackokat minősítenek, ezúttal egy magyar is van a díjazottak között.
Magyar bor nyert aranyérmet a magnumok \
A Jammertal Borbirtok újabb nemzetközi elismerésben részesült. Madridban, egyetlen magyar díjazottként, az International Magnum Awards 2020 versenyen a Cassiopeia MCS*Achird 2012 Magnum aranyérmet nyert.
 
Magyar bor nyert aranyérmet a magnumok \
 

Az International Magnum Awards 2008 óta kerül megrendezésre Madridban, a versenyen kizárólag prémium minőségű magnum palackokat minősítenek. A szakértők véleménye szerint ez a formátum jelentősen javítja a borok minőségét. A legjobb magnum palackoknak járó elismerést átadásával népszerűsítik ezt az exkluzív borérlelési formát is.
 
 
A Magnumokról 
 
A „magnum” latin eredetű szó, jelentése „nagy”. E palackok űrtartalma a normál 0,75 literes palackok duplája. A nagyobb méret egyrészt elegánsabb megjelenést kölcsönöz a bornak, de mi ennél is fontosabb, az érlelésre is hatással van. A bor palackos érése alatt a dugón keresztül bejutó minimális levegővel érintkezve változik. Mivel a palackban lévő bor mennyisége a duplája a hagyományos mennyiségnek, ezért az azonos méretű dugón kevesebb oxigén tud a borba oldódni. Minél kevesebb oxigén jut a palackba, az érési folyamat annál lágyabban, annál lassabban megy végbe, a végeredmény sokkal kifinomultabb lesz. 
 
A Jammertal Borbirtokról

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001-ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek.
 

Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemben folyik nemzetközileg magasan elismert tételeik termelése.

Feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaik 75 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeinkről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárolnak fel rendszeresen nagyon magas minőségű kékszőlőt.
 
A díjnyertes bor előjegyezhető a pincészetnél az onlinerendeles@jbb.hu e-mail címen.
Winelovers borok az olvasás mellé