Május 30-án Etyeken lesznek a pezsgő nagyágyui

Borászportál
2019. április 16., 08:00


„Gondolatok a buborék körül” – ez a mottója a március 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjaival megrendezésre kerülő Pezsgőkonferenciának és bemutatónak.
Május 30-án Etyeken lesznek a pezsgő nagyágyui
Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, miközben a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia koncepciójához hasonlóan a szervezők egyik fő célja, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit.
 
Érdekel az italok Ferrarija? Április 22-28 között minden a champagne körül forog a Winelovers és Borkollégium csapatánál. A két vadonatúj, szuper-prémium Winelovers kóstoló mellett kedvezményes champagne-vásárlási lehetőség biztosít a webshopban, míg a Borkollégium vadonatúj, 8 alkalmas mester-szintű champagne tanfolyamára is kedvezőbb árakon iratkozhatnak be az érdeklődők. További részletért kattints!
 
A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: "Technológia vs. Terroir". Az esemény jogosan várt részét képezik majd a vezetett kóstolók a legjobb pezsgőkből.
 

 
Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon. Alább közöljük a tervezett tematikát.
 
PROGRAMTERV
 
10:00-10:20 Megnyitó - dr. Feldman Zsolt, államtitkár, Agrárminisztérium
 
10:20-10:25 Köszöntő - Rókusfalvy Pál, borász, a konferencia társszervezője
 
10:25-10:45 Védett eredetű pezsgők Magyarországon, áttekintés és lehetséges jövőkép - Gál Péter, főosztályvezető, Agrárminisztérium
 
10:45-11:05 A pezsgő alapbor készítésének tapasztalatai a Légli Szőlőbirtokon - Légli Ottó, borász, tulajdonos, Légli Szőlőbirtok
 
11:05-11:20 Kávészünet
 
11:20-11:40 Somló és a Kreinbacher - Bodorkós Norbert, szakmai vezető, Kreinbacher Birtok
 
11:40-12:00 Etyeki pezsgő: tervezett változtatások az Etyek-Budai termékleírásban - Hernyák Tomi, borász, Hernyák Birtok
 
12:00-12:20 “Pezsgő-trend” a világban - Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
 
12:20-12:30 „Bejelentkezés” - Bruno Paillard, tulajdonos, Champagne Bruno Paillard
 
12:30-13:30 Állófogadás
 
13:30-13:50 Ruinart: Gondolkodás, munka, fejlesztés az állandó csúcsminőség érdekében - Louise Bryden, Winemaker of Maison Ruinart, Champagne
 
13:50-14:10 Miért szereti a világ a champagne-t? - Hantos László, pezsgőszakértő
 
14:10-14:30 Újra pezseg a partiumi Kristálysziget - Kovács Zoltán és Rábai László társtulajdonosok, Kárásztelek Pezsgőpincészet
 
14:30-15:00 Kávészünet
 
15:00-16:00 Kerekasztalbeszélgetés „Technológia vs. Terroir” témában, Demeter Zoltánnal, dr. Fiáth Attilával, Garamvári Zsuzsannával, Laczkó Gáborral, Szentesi Józseffel
 
16:00-17:00 Vezetett pezsgőkóstoló