Teltház és F1 pilóták a Buborék Fesztiválon

Borászportál
2013. július 30., 10:29


Bubifeszt - Hangulatos és sikeres volt a második alkalommal megrendezett Buborék Fesztivál, naponta több ezer hűsítő pezsgő fogyott csütörtöktől vasárnapig a belvárosi rendezvényen. A buborékos italok és a zenei programok a hazai vendégek mellett szép számmal vonzották a turistákat is, sőt, a közeli szállodákban lakó Forma-1 csapattagok is felbukkantak a tömegben.
Teltház és F1 pilóták a Buborék Fesztiválon
 
Teltház és F1 pilóták a Buborék Fesztiválon
Fotó: Totisz Tamás
Vasárnap éjfélkor zárt az Erzsébet téren megrendezett négynapos fesztivál, ahol a pezsgők és habzóborok rajongói vették birtokba a terepet kora délutántól éjszakába nyúlóan. Az ingyenesen látogatható, tematikus gasztro-rendezvény második alkalommal zajlott a Forma-1 Magyar Nagydíj hétvégéjén Budapesten, s a belvárosi helyszín a hazai közönség mellett számos turistát is vonzott. A legnagyobb meglepetést az okozta, amikor a Lotus csapat néhány tagja, köztük Kimi Raikkönen is felbukkant szombat este a tömegben. A sztárpilóta csak rövid ideig nézelődött a fesztiválon, de csapattársa, Davide Valsecchi, valamint a Lotus Ladies Cup hölgyei jól szórakoztak a területen és szívesen fotózkodtak a rajongókkal. A Forma-1 hangulat vasárnap is folytatódott, a futamot élőben követhették a vendégek, s a verseny utáni koktélbajnokság is tartogatott izgalmas pillanatokat.
 
A zsűri tizenöt bártender pezsgőkoktélja közül választotta ki a legjobbakat, a nyerteseknek pedig Czollner Gyula autóversenyző, F1-szakkommentátor adta át a díjakat a látványos Mumm F1 Pódium tetejéről.

A Strongbow Buborék Színpad csütörtöki programja a Belmondo zenekarral nyitott, pénteken az elektronikus-akusztikus Manoya, azaz Hódosi Enikő lépett színpadra, aki koncert előtt egy koktélt is alkotott, szombaton hatalmas bulihangulatot teremtett a Red Hot Chili Peppers tribute zenekar, a Good Time Boys, a vasárnapot pedig a poszt-sanzonos, egyedi stílusú Elefánt zárta.
Teltház és F1 pilóták a Buborék Fesztiválon
Fotó: Totisz Tamás
Huszonöt kiállító több mint százötven tételét kóstolhatta végig a közönség, több ezer pohár habzóbor és prosecco fogyott naponta, de a legnevesebb francia champagne-ok is népszerűek voltak. A fesztivál ételválasztéka is jól illett a buborékos italokhoz, hiszen a házi kacsapástétomtól a gourmet pizzán át a sertés-polipos vagy marha-gomolyás burgerekig számos ínyencség közül válogathattak a látogatók. A kiállítói standok mind látványban, mind választékban kitettek magukért, és egyedi stílusú, prémium kategóriás rendezvény jött létre a belváros közepén. A szervezők elmondása szerint jövőre is folytatódik a Buborék Fesztivál a Magyar Nagydíj idején, a tervek szerint még színvonalasabban és még nagyobb kínálattal.
Winelovers borok az olvasás mellé