Új borokkal mutatkozott be a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedőház

Borászportál
2014. június 03., 09:31


A budapesti Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválon a különleges ételek mellett számos prémium minőségi borral ismerkedhetnek meg a látogatók. A rendezvényen a megújulás útjára lépett Tokaj Kereskedőház Áts Károly főborász első kereskedőházas boraival mutatkozott be.
Új borokkal mutatkozott be a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedőház
 
A május 30. és június 1. között megtartott Gourmet Fesztiválon több mint száz hazai étterem, borászat, cukrászda és más gasztronómiai kiállító kínálatával ismerkedhettek meg a látogatók, betekintést nyerve, hogy mit is nyújt a gasztronómia világának élvonala a fogyasztóknak.

Idén első alkalommal  mutatkozott be a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedőház, amely nyolc prémium minőségű borkülönlegességgel készült az eseményre. „A rendezvényen való megjelenéssel azt kívánjuk megmutatni a minőségi borkedvelő fogyasztóknak, hogy a teljes megújulás útjára lépett társaság friss palackozású termékei ma már bármilyen megmérettetésen megállják a helyüket” – fejtette ki Győrffy András, a Tokaj Kereskedőház kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.
 
A társaság a rendezvényen kizárólag olyan 2012-es és 2013-as évjáratú borokat kínált kóstolásra, amelyek egyszerre tükrözik az időközben bevezetett szigorúbb minőségbiztosítási elvárások eredményét, valamint a kereskedőház új főborászának munkáját.

A 2012-es „Év borásza” címet elnyert Áts Károly egy évvel ezelőtt szerződött le a Tokaj Kereskedőházhoz, s az azóta a keze alól kikerült borok rangos elismeréseket hoztak a társaságnak. Így a Gourmet Fesztiválon a Tokaj Kereskedőház standján bemutatott 2012-es száraz Grand Selection Tokaji Furmint idén a bordeaux-i Challenge du Vin-en nyert aranyérmet; míg a 2013-as Áts Selection félszáraz Sárgamuskotály a 2014-es olaszországi Vinitaly-n kapott rangos elismerést. Ezzel a Tokaj Kereskedőház száraz borai nemzetközi szinten is magasan jegyzett kiállításokon kaptak elsőrangú minősítést.

„A nemzetközi díjak és a fogyasztóktól kapott elismerések egyaránt azt bizonyítják, hogy ezekből a hagyományos, hungaricumnak is tekinthető fajtákból különleges, mással össze nem téveszthető borok készíthetőek, amely kiváló kísérői a hozzájuk illő minőségi ételsoroknak. A Gourmet Fesztivál pedig kiváló helyszínt biztosít ahhoz, hogy a prémium minőséget képviselő száraz és félszáraz tokaji borok különleges ízvilágával a minőségi borokat kereső fogyasztókat is megismertessük” – tette hozzá a Tokaj Kereskedőház kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.
Winelovers borok az olvasás mellé