Világsztárok érkeznek nyáron Villányba

Borászportál
2015. május 20., 06:51


2015 nyarán immár negyedik alkalommal lesz GERE Jazz-Fesztivál, amely mára teljesen eggyé vált a GERE-borok, a különleges ételek és az igényes jazz villányi randevújával.
Világsztárok érkeznek nyáron Villányba
Fotó: Gere Attila Pincészete Facebook
A szervezők az ”Öröm, Zene, Nyár” tematikájára épülő idei koncertsorozatot külföldi projektekkel és világhírű sztárvendégekkel töltötték fel. A szokássá vált június közepi villányi örömünnepen így most földrajzi határokat lebontó egyedi formációk ígérnek különleges hangulatot az improvizáláson alapuló közös örömzenélés jegyében.
 
A 2015-ös fesztivál további kiemelt érdekessége, hogy saját zenekarként mutatja be a 70. életévét nemrég betöltött Kőszegi Imrét és zenészbarátait, akik GERE SunSet Jazz Band néven adnak pohárköszöntő ráhangolódást és 1-1 órás különálló koncertet a két estén a kifinomult és dallamos jazz rajongói számára. 
A péntek esti szuperprodukcióban a Boney M. legnépszerűbb darabjai csendülnek fel Sheyla Bonnick, a zenekar 1975-ös legelső formációbeli tagjának hamisíthatatlan tolmácsolásában, jazz-átiratok köntösébe öltöztetve. 
 
Nem kisebb fordulatszámon pörög tovább a másnapi program sem, ahol a jubileumi Kőszegi-projekt érzékletes felvezetését két káprázatos fekete díva emlékezetes előadása veszi át! Az Egyesült Államokban született s Németországban letelepedett Joan Faulkner repertoárja a jazz, blues, soul, pop skáláján mozog. A német anya és libériai apa gyermeke, Pat Appleton pedig a De-Phazz Sound Collective tagjaként énekesként és szövegíróként is komoly sikereket ért el.
 
 
A két énekesnő előadása külön-külön is felejthetetlen élmény, egyszerre viszont valódi dupla dinamit. Kettejük villányi fellépése attól válik igazán izgalmassá, hogy a gospel, a funky, a mainstream vokális jazz és világhírű jazz-örökzöldek, valamint swing-jazz ikonok repertoárjának darabjai ugyanúgy helyet kapnak a műsorban, mint a népszerű De-Phazz-tételek, mindez ráadásul nagyzenekari hangszerelésben, Magyarország elsőszámú big bandjének, a műfaj klasszikustól kortársig terjedő vertikumának minden állomását hitelesen reprezentáló Budapest Jazz Orchestrának a támogatásával.
 
Az idei fesztivál megkoronázását pedig a tengerentúlról, egyenesen New Yorkból érkező hatfős Nat Osborn Band szavatolja, akik úgy csűrik-csavarják a műfaji kereteket, mint ahogy Kozma Szabolcs, a Mandula Étterem és Borbár séfje keveri a fűszereket. Egy kis funk itt, egy villanásnyi reggae ott, hozzá dögös jazz és blues: a végeredmény egy teljesen sajátos és eredeti hangzás a műfajon belüli irányzatok egyvelegével. 
 
 
A rendezvényen az idei esztendőben is a Mandula Étterem és Bor-Bár séf csapata szolgáltatja a gasztronómiai aláfestést. A fesztiválra érkezőket mindkét napon, a koncert program előtt jéghideg GERE habzóborokkal, valamint gouremt bor-falatokkal várják!
Winelovers borok az olvasás mellé