Borvilág Rántott hús pezsgőhöz? – Klasszikusok és meghökkentő párosítások A pezsgő valahogy mindenből ünnepet csinál: egy átlagos vacsorából, egy baráti beszélgetésből, vagy akár egy filmnézésből is. De vajon milyen ételek passzolnak igazán ehhez a buborékos, üde italhoz? A jó hír: sokkal szélesebb a merítés, mint elsőre gondolnánk. A pezsgő savassága, frissessége és apró buborékai a könnyű falatoktól a kifejezetten zsíros ételekig rengeteg mindennel működnek.
Borvilág 6 gyakori tévhit a borról – amit minden borbarátnak tudnia kell Sokszor halljuk a „vörösbort szobahőmérsékleten kell inni”, vagy „a drága és régebbi évjáratú borokat érdemes megvenni” jellegű tanácsokat. De mennyi ebből az igazság? Összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb tévhitet a borról. Bor 1x1 Így írj borkóstolási jegyzetet! Fejleszd érzékeidet és tudatosságodat a borok világában! Írj kóstolási jegyzetet, hogy magabiztosabbá vagy akár igazi profivá válhass! Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából.
Borvilág 6 gyakori tévhit a borról – amit minden borbarátnak tudnia kell Sokszor halljuk a „vörösbort szobahőmérsékleten kell inni”, vagy „a drága és régebbi évjáratú borokat érdemes megvenni” jellegű tanácsokat. De mennyi ebből az igazság? Összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb tévhitet a borról.
Bor 1x1 Így írj borkóstolási jegyzetet! Fejleszd érzékeidet és tudatosságodat a borok világában! Írj kóstolási jegyzetet, hogy magabiztosabbá vagy akár igazi profivá válhass!
Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából.
Borvilág Ittál egy pohár bort a vacsorához? – A WHO szerint nem kellene. Soha. Egyáltalán Ha ezt az oldalt követed, valószínűleg nem értesz egyet a fenti kijelentéssel és számos érvet fel tudsz hozni a kulturált borfogyasztás mellett. Így vannak ezzel a borpiaci szereplők és a szakemberek is. A WHO és egyes civil szervezetek azonban nem tágítanak. És ennek mi, borfogyasztók fogjuk meginni a levét – vagy így, vagy úgy. Egy biztos: a bor árát biztosan megemelik az új szabályozások.
Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából. Borvilág Kihívást jelentő dűlők, extravagáns szüretek a világban - és egy kis hazai kitekintés Bemutatunk néhány igazi kihívást jelentő körülményt, amely bizonyítja, hogy a szőlőművelés, a borkészítés még a leglehetetlenebb helyzetben is lehet működőképes. Gasztró Márton-napi újbor és libás finomságok: a Bock Étterem ünnepi ízei várnak november 8-án Villányban A Bock Pincészet idén is különleges gasztronómiai élménnyel készül Márton napjára: a 21. Újborünnepen nemcsak a frissen palackozott borok kerülnek reflektorfénybe, hanem a libából készült fogások is.
Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából.
Borvilág Kihívást jelentő dűlők, extravagáns szüretek a világban - és egy kis hazai kitekintés Bemutatunk néhány igazi kihívást jelentő körülményt, amely bizonyítja, hogy a szőlőművelés, a borkészítés még a leglehetetlenebb helyzetben is lehet működőképes.
Gasztró Márton-napi újbor és libás finomságok: a Bock Étterem ünnepi ízei várnak november 8-án Villányban A Bock Pincészet idén is különleges gasztronómiai élménnyel készül Márton napjára: a 21. Újborünnepen nemcsak a frissen palackozott borok kerülnek reflektorfénybe, hanem a libából készült fogások is.
Borvilág Ittál egy pohár bort a vacsorához? – A WHO szerint nem kellene. Soha. Egyáltalán Ha ezt az oldalt követed, valószínűleg nem értesz egyet a fenti kijelentéssel és számos érvet fel tudsz hozni a kulturált borfogyasztás mellett. Így vannak ezzel a borpiaci szereplők és a szakemberek is. A WHO és egyes civil szervezetek azonban nem tágítanak. És ennek mi, borfogyasztók fogjuk meginni a levét – vagy így, vagy úgy. Egy biztos: a bor árát biztosan megemelik az új szabályozások.
Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között. Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között. Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is! Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között.
Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között.
Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Borvilág Kihívást jelentő dűlők, extravagáns szüretek a világban - és egy kis hazai kitekintés Bemutatunk néhány igazi kihívást jelentő körülményt, amely bizonyítja, hogy a szőlőművelés, a borkészítés még a leglehetetlenebb helyzetben is lehet működőképes. Beszámoló "Már most a következő Winelovers 100-at várom" Képzelj el egy csodás őszi délutánt a Corinthia Hotel fényűző termeiben, ahol poharak csilingelnek, és a levegőben ott a várakozás izgalma. Szeptember utolsó szombatján ugyanis ezen az eseményen, a 2025-ös Winelovers 100-on gyűltek össze Magyarország legjobb borai, a legkiválóbb borászok és azok a borkedvelők, akik már alig várták, hogy egy több hónapos folyamat utolsó állomásán végre együtt ünnepeljenek.
Borvilág Kihívást jelentő dűlők, extravagáns szüretek a világban - és egy kis hazai kitekintés Bemutatunk néhány igazi kihívást jelentő körülményt, amely bizonyítja, hogy a szőlőművelés, a borkészítés még a leglehetetlenebb helyzetben is lehet működőképes.
Beszámoló "Már most a következő Winelovers 100-at várom" Képzelj el egy csodás őszi délutánt a Corinthia Hotel fényűző termeiben, ahol poharak csilingelnek, és a levegőben ott a várakozás izgalma. Szeptember utolsó szombatján ugyanis ezen az eseményen, a 2025-ös Winelovers 100-on gyűltek össze Magyarország legjobb borai, a legkiválóbb borászok és azok a borkedvelők, akik már alig várták, hogy egy több hónapos folyamat utolsó állomásán végre együtt ünnepeljenek.
Borvilág A tél dönthet a magyar bor jövőjéről? A gazdák és szakemberek szerint emberfeletti a küzdelem – és ha a tél nem segít, a magyar bor jövője is veszélybe kerülhet. Az amerikai szőlőkabóca által terjesztett aranyszínű sárgaság idén országos méreteket öltött, Zalától a Kunságig fertőzve a szőlőket. A védekezés hatékonysága azon múlik, sikerül-e időben felszámolni az elhagyott ültetvényeket és megfékezni a kórokozót; a Szent György-hegyen például baktericid levéltrágyával próbálkoznak.
Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait. Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait.
Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el. Beszámoló Ne hagyd veszni az őszi hétvégéket! Négy boros kiruccanás a hűvösebb napokra Sokan a nyarat tartják az utazás fő szezonjának, de nekem mindig az ősz marad a kedvenc időszakom, főleg, ha egy boros kirándulásról van szó. Van valami különleges varázsa annak, amikor a szőlőhegyek színei lassan aranyba és vörösbe fordulnak, a napfény már nem éget, csak lágyan simogat, és a levegőben egyszerre érződik a hűvös frissesség és a szüret illata. Ilyenkor egészen más arcát mutatják a borvidékek: intimebbek, csendesebbek, mégis élettel teliek.
Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Beszámoló Ne hagyd veszni az őszi hétvégéket! Négy boros kiruccanás a hűvösebb napokra Sokan a nyarat tartják az utazás fő szezonjának, de nekem mindig az ősz marad a kedvenc időszakom, főleg, ha egy boros kirándulásról van szó. Van valami különleges varázsa annak, amikor a szőlőhegyek színei lassan aranyba és vörösbe fordulnak, a napfény már nem éget, csak lágyan simogat, és a levegőben egyszerre érződik a hűvös frissesség és a szüret illata. Ilyenkor egészen más arcát mutatják a borvidékek: intimebbek, csendesebbek, mégis élettel teliek.
Borvilág Hogyan lesz egy jó borból még jobb élmény? Úgy, ha értjük is, mi van a poharunkban! Tanulni a borokról szerencsére nem csak a hivatásos borászok kiváltsága, egyre többen szeretnék tudatosan élvezni azokat. De vajon hol kezdjük, ha elindulnánk ezen az úton? Mi mindenre tanítanak meg minket a borkóstoló kurzusok, a sommelier-iskolák vagy épp a boros élményestek? Bor 1x1 Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusán A rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Borvilág Hogyan lesz egy jó borból még jobb élmény? Úgy, ha értjük is, mi van a poharunkban! Tanulni a borokról szerencsére nem csak a hivatásos borászok kiváltsága, egyre többen szeretnék tudatosan élvezni azokat. De vajon hol kezdjük, ha elindulnánk ezen az úton? Mi mindenre tanítanak meg minket a borkóstoló kurzusok, a sommelier-iskolák vagy épp a boros élményestek?
Bor 1x1 Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusán A rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit. Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit.
Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Fröccs október 27. Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget október 24. Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt! szeptember 02. Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj! augusztus 28. „Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én augusztus 01. Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem július 31. Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X) július 11. Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen