Borvilág A világ 10 legkívánatosabb pezsgője A champagne-ok a világ talán legnépszerűbb alkoholos italai. De mely tételek jelentik közülük a csúcsok csúcsát, vagyis melyek a legkelendőbbek? Most megmutatjuk.
Gasztró Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüi Hamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma! Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át. Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Gasztró Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüi Hamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma!
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: fűszerek a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az ötödik részben a bor aromái között előforduló fűszerek bemutatására térünk át.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Borvilág Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben! Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában! Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását. Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Hírszüret Tanulj a borról a legendás borásztól – elindult a BOCK vlog! Most beleshetsz a kulisszák mögé és megláthatod, hogyan zajlik az élet egy borászatban, ráadásul éppen Villány egyik legismertebb borászatában!
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: virágok a borban Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A gyümölcsök után a negyedik részben a virágos aromák bemutatására térünk át.
Borvilág Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben! Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak. Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak. Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel. Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Hírszüret Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat A hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.
Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Borvilág Így menedzseld a saját borgyűjteményedet! Hogyan kell jól berendezni egy házi borospincét vagy borhűtőt? Adunk van pár tippet a borok megfelelő tárolására és arra is, hogy úgy rendszerezd a gyűjteményed, hogy mindig megtaláld benne, amit keresel.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását. Hírszüret VIDEÓ: Ez történik, ha egy robot találkozik egy borgyűjteménnyel Újabb fantasztikusan látványos kütyü jelent meg a piacon. Azt, hogy mennyire hasznos, úgyse akarod tudni, ha meglátod az árcédulát.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 3. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A harmadik részben befejezzük a borokban található gyümölcsös aromák bemutatását.
Hírszüret VIDEÓ: Ez történik, ha egy robot találkozik egy borgyűjteménnyel Újabb fantasztikusan látványos kütyü jelent meg a piacon. Azt, hogy mennyire hasznos, úgyse akarod tudni, ha meglátod az árcédulát.
Borvilág 14 tanács, hogyan tanulj könnyen és gyorsan a borok világáról Még csak most ismerkednél a borok világával? Ha ezeket a módszereket alkalmazod, gyors és látványos sikert érhetsz el.
Gasztró Bor és sajt: mi a titok? A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog. Borvilág 10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnod Olaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Gasztró Bor és sajt: mi a titok? A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.
Borvilág 10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnod Olaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével. Hírszüret Vigyázat! Egy új kutatás szerint a bor ára becsaphatja az érzékszerveinket Egy svájci egyetem munkatársai szerint az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyennek érzünk egy bort.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Hírszüret Vigyázat! Egy új kutatás szerint a bor ára becsaphatja az érzékszerveinket Egy svájci egyetem munkatársai szerint az ár jelentősen befolyásolja, hogy milyennek érzünk egy bort.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész A most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk. Hírszüret A világ jelenleg 50 legdrágább bora Egymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 1. rész A most induló sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. Az első részben a gyümölcsökkel (vagyis azok első adagjával) foglalkozunk.
Hírszüret A világ jelenleg 50 legdrágább bora Egymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését. Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Borvilág Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. rész Sorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.
Beszámoló Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém Negyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.
Fröccs április 19. Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet április 17. Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ április 14. 40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért április 12. Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle... április 08. 3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet április 06. Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon március 31. Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról
Kiemelt programok 04. 09. - 05. 14. Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus Borkollégium, BudapestBortanfolyam 04. 30. Olaszország - mesterkurzus Borkollégium, BudapestBorkóstoló 05. 08. Bevezetés a borkóstolásba Borkollégium, BudapestBortanfolyam 12. 29. Pezsgő és Aszú InterContinental Budapest, BudapestBorfesztivál 04. 29. Ízelítő kurzus Borkollégium, BudapestBortanfolyam 06. 18. - 06. 20. Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig Borkollégium, BudapestBortanfolyam 06. 04. - 06. 06. Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1. Borkollégium, BudapestBortanfolyam 05. 22. WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines Borkollégium, BudapestBortanfolyam 04. 22. Ízelítő kurzus extra Borkollégium, BudapestBorkóstoló 05. 28. - 05. 30. WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines Borkollégium, BudapestBortanfolyam
04. 09. - 05. 14. Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus Borkollégium, BudapestBortanfolyam
06. 04. - 06. 06. Borkollégium középfok - Nemzetközi borismeret 1. Borkollégium, BudapestBortanfolyam