Borvilág A borvidék szeretete és a kitartó munka köszön vissza a boraiban Az aktuális évjáratról, az idősebb rozékról és a kedvenc helyi fajtájáról is beszélgettünk Fekete Mihály szekszárdi borásszal.
Hírszüret Tanulás, szórakozás, közösségi élmény - Megújult a Winelovers Club Nemcsak témáiban frissült a Club, hanem új helyszínen, új előadóval is várja a winelovereket. Borvilág 20 éves a Vylyan Bogyólé - A bor október 18-án ismét egy grafikus hallgató címkéjével érkezik a boltok polcaira A Vylyan Bogyólé, az évjárat első vörösbora friss gyümölcsösségével, élénkségével és 20 éve új művészi címkével teszi örömtelivé az őszi mindennapokat. A Pincészet egy retro karton összeállításával most meglepetést is tartogat a borkedvelők számára. Borvilág "A cél továbbra is a Somló és területeinek megismerése, titkainak felfedése és tükrözése a borainkban" A Kancellár Birtok a Berliner Wine Trophy-n szerzett három aranyérmét követően idén Londonban is letette névjegyét a világ legrangosabb borversenyén, a Decanteren. Cikkünkben Hága Balázs, a Kancellár Birtok borászati szaktanácsadója beszél arról, hogy miként készültek a nemzetközi zsűri által aranyra ítélt boraik.
Hírszüret Tanulás, szórakozás, közösségi élmény - Megújult a Winelovers Club Nemcsak témáiban frissült a Club, hanem új helyszínen, új előadóval is várja a winelovereket.
Borvilág 20 éves a Vylyan Bogyólé - A bor október 18-án ismét egy grafikus hallgató címkéjével érkezik a boltok polcaira A Vylyan Bogyólé, az évjárat első vörösbora friss gyümölcsösségével, élénkségével és 20 éve új művészi címkével teszi örömtelivé az őszi mindennapokat. A Pincészet egy retro karton összeállításával most meglepetést is tartogat a borkedvelők számára.
Borvilág "A cél továbbra is a Somló és területeinek megismerése, titkainak felfedése és tükrözése a borainkban" A Kancellár Birtok a Berliner Wine Trophy-n szerzett három aranyérmét követően idén Londonban is letette névjegyét a világ legrangosabb borversenyén, a Decanteren. Cikkünkben Hága Balázs, a Kancellár Birtok borászati szaktanácsadója beszél arról, hogy miként készültek a nemzetközi zsűri által aranyra ítélt boraik.
Gasztró Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést! A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Borvilág "A cél továbbra is a Somló és területeinek megismerése, titkainak felfedése és tükrözése a borainkban" A Kancellár Birtok a Berliner Wine Trophy-n szerzett három aranyérmét követően idén Londonban is letette névjegyét a világ legrangosabb borversenyén, a Decanteren. Cikkünkben Hága Balázs, a Kancellár Birtok borászati szaktanácsadója beszél arról, hogy miként készültek a nemzetközi zsűri által aranyra ítélt boraik. Bor 1x1 Szőlőből nyert egészség - Próbáld ki a vinoterápiát! A bor nemcsak elfogyasztva okoz kellemes perceket, a vinoterápia évezredek óta hozzájárul az emberi szervezet pozitív működéséhez. Lássuk, miként használták a bort régen és ma a gyógyászatban és a szépségiparban. Borvilág "Igyekszem azt kihozni a szőlőből, amit az valóban tud" A Bődy Családi Birtok évről évre sikerrel szerepel a borversenyeken, Well Set Up 2023 rozéjuk harmadik lett a Winelovers Top 100-as listán a kategóriájában. Buzás Gábort, a birtok borászát kérdeztük a terveikről, de mesélt kísérletező kedvéről is az erjesztési módok ötvözése terén.
Borvilág "A cél továbbra is a Somló és területeinek megismerése, titkainak felfedése és tükrözése a borainkban" A Kancellár Birtok a Berliner Wine Trophy-n szerzett három aranyérmét követően idén Londonban is letette névjegyét a világ legrangosabb borversenyén, a Decanteren. Cikkünkben Hága Balázs, a Kancellár Birtok borászati szaktanácsadója beszél arról, hogy miként készültek a nemzetközi zsűri által aranyra ítélt boraik.
Bor 1x1 Szőlőből nyert egészség - Próbáld ki a vinoterápiát! A bor nemcsak elfogyasztva okoz kellemes perceket, a vinoterápia évezredek óta hozzájárul az emberi szervezet pozitív működéséhez. Lássuk, miként használták a bort régen és ma a gyógyászatban és a szépségiparban.
Borvilág "Igyekszem azt kihozni a szőlőből, amit az valóban tud" A Bődy Családi Birtok évről évre sikerrel szerepel a borversenyeken, Well Set Up 2023 rozéjuk harmadik lett a Winelovers Top 100-as listán a kategóriájában. Buzás Gábort, a birtok borászát kérdeztük a terveikről, de mesélt kísérletező kedvéről is az erjesztési módok ötvözése terén.
Gasztró Gazdagabb lesz tőle az étel: próbáld ki a borral főzést! A bort az íze mellett természetes savtartalma miatt is használjuk a főzés során. Az alkohol pedig, amelynek nagy része elpárolog, segít megnyitni a hozzávalók ízmolekuláit, és a zsírok lebontásában is szerepet játszik. Érdemes úgy is gondolnunk a borra, mint egy olyan hozzávalóra, amely gazdagabb és mélyebb ízvilágot kölcsönöz az ételeknek.
Gasztró Alkoholmentes opciók: a verjus A zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel illették. Később feledésbe merült, manapság azonban újra divatba jött, a gasztronómiában szinte kihagyhatatlanná vált és mentes fröccs alapanyagnak sem utolsó. Gasztró Alkoholmentes opciók: a verjus A zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel illették. Később feledésbe merült, manapság azonban újra divatba jött, a gasztronómiában szinte kihagyhatatlanná vált és mentes fröccs alapanyagnak sem utolsó. Gasztró Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépet Az Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg. Gasztró Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépet Az Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg.
Gasztró Alkoholmentes opciók: a verjus A zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel illették. Később feledésbe merült, manapság azonban újra divatba jött, a gasztronómiában szinte kihagyhatatlanná vált és mentes fröccs alapanyagnak sem utolsó.
Gasztró Alkoholmentes opciók: a verjus A zöld szőlő alacsony cukor- és magas savtartalmú levét már az ókorban is felhasználták. A 19. század elejéig gyakran szerepelt szakácskönyvekben és receptekben, hazánkban egresvíz névvel illették. Később feledésbe merült, manapság azonban újra divatba jött, a gasztronómiában szinte kihagyhatatlanná vált és mentes fröccs alapanyagnak sem utolsó.
Gasztró Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépet Az Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg.
Gasztró Legyen olyan az étel, hogy bárki megláthassa benne a szépet Az Araz Étterem borvacsorái mindig kivételes gasztronómiai élményt nyújtanak. Barka Áron séf mesterien hangolja össze az ételeket a kiválasztott borokkal, így az ízek, textúrák és a látvány tökéletes harmóniájában születnek meg ezek az emlékezetes párosítások. Az ősz első borvacsoráját az Oremus Pincészet boraival összhangba hozott fogások nyitották meg.
Bor 1x1 Szőlőből nyert egészség - Próbáld ki a vinoterápiát! A bor nemcsak elfogyasztva okoz kellemes perceket, a vinoterápia évezredek óta hozzájárul az emberi szervezet pozitív működéséhez. Lássuk, miként használták a bort régen és ma a gyógyászatban és a szépségiparban. Borvilág Ne gondold, hogy minden rozé egyforma! Fedezd fel a rózsaszín sokféle árnyalatát! Három borász, Dúzsi Tamás (Dúzsi Pincészet), Szentpéteri Attila (Szentpéteri Borpince) és Horváth János (Streit-Zagonyi Borászat) mutatja be a rozék sokszínű világát, és mondja el, miért kiemelt jelentőségű számára ez a borkategória.
Bor 1x1 Szőlőből nyert egészség - Próbáld ki a vinoterápiát! A bor nemcsak elfogyasztva okoz kellemes perceket, a vinoterápia évezredek óta hozzájárul az emberi szervezet pozitív működéséhez. Lássuk, miként használták a bort régen és ma a gyógyászatban és a szépségiparban.
Borvilág Ne gondold, hogy minden rozé egyforma! Fedezd fel a rózsaszín sokféle árnyalatát! Három borász, Dúzsi Tamás (Dúzsi Pincészet), Szentpéteri Attila (Szentpéteri Borpince) és Horváth János (Streit-Zagonyi Borászat) mutatja be a rozék sokszínű világát, és mondja el, miért kiemelt jelentőségű számára ez a borkategória.
Borvilág Egészséges talajok, kiváló minőségű és ellenálló szőlő, kivételes terroir borok - Mit ad nekünk a bio(dinamikus) gazdálkodás? Akár a környezeti felelősségvállalás filozófiája vonz, akár az ősi gyakorlatok iránti érdeklődés, vagy az a vágy, hogy minél kevesebb beavatkozással készült borokat kóstolj, a bio- és biodinamikus borok világa gazdag ízeket és élményeket kínál, amelyek felfedezésre várnak!
Hírszüret Új cégvezető a Winelovers élén Szeptember 1-től Ádám Boglárka veszi át a Trinety Media cégcsoport (Winelovers és almárkái, Borkollégium, Borászportál, Vinoport) ügyvezetői posztját. Borvilág Régi korok szüreti szokásai A szüret elkezdődött, sőt több hazai borászatban már javában zajlik. Szabados Enikő az ókortól napjainkig a régi korok szüreti szokásainak, mulatságainak hangulatát idézi fel.
Hírszüret Új cégvezető a Winelovers élén Szeptember 1-től Ádám Boglárka veszi át a Trinety Media cégcsoport (Winelovers és almárkái, Borkollégium, Borászportál, Vinoport) ügyvezetői posztját.
Borvilág Régi korok szüreti szokásai A szüret elkezdődött, sőt több hazai borászatban már javában zajlik. Szabados Enikő az ókortól napjainkig a régi korok szüreti szokásainak, mulatságainak hangulatát idézi fel.
Borvilág Csak a helyi fajták érdekelnek: a furmint, a hárslevelű, a juhfark, a kékfrankos, esetleg a világfajták közül a cabernet franc Mit mondanak a bor importőrök 3. rész. A Winelovers Wine Awards-on kérdeztünk egy svéd és egy dán borkereskedőt a magyar borokkal kapcsolatos tapasztalatairól. Borvilág Mit mondanak a bor importőrők? 2. rész A Winelovers Wine Awards kísérőrendezvényén, a Meet the Buyer-en kérdeztük őket. A válaszaikat több részletben ismertetjük.
Borvilág Csak a helyi fajták érdekelnek: a furmint, a hárslevelű, a juhfark, a kékfrankos, esetleg a világfajták közül a cabernet franc Mit mondanak a bor importőrök 3. rész. A Winelovers Wine Awards-on kérdeztünk egy svéd és egy dán borkereskedőt a magyar borokkal kapcsolatos tapasztalatairól.
Borvilág Mit mondanak a bor importőrők? 2. rész A Winelovers Wine Awards kísérőrendezvényén, a Meet the Buyer-en kérdeztük őket. A válaszaikat több részletben ismertetjük.
Borvilág A Balatonfüredi-Csopaki borvidéken, a Vörösmáli dűlő műemlék pincesorán vár a Lázár Pince Az Aszófő és Balatonfüred között található Vörösmáli dűlőben a műemlékké nyilvánított pincesor egyik legrégebbi borospincéjét Pechl Pál építette 1890-ben. A pince tulajdonosának, Lázár Jánosnak már a nagyapja is borkészítéssel foglalkozott, édesapja pedig aktív tagja volt a Balatonfüred-Szőlős Hegyközségnek, 2005-től annak elnöke is volt. A balatoni borok elkötelezett híveként a Balatoni Borok Versenyének elindítása és további szervezése is az ő nevéhez fűződik. Amikor 2014-ben meghalt, fia ígéretet tett neki, hogy tovább viszi a borászatot, és követi azt az irányt, amit a korábbi generációk kijelöltek számára. Hírszüret Már kereshetjük a polcokon a Füred OEM jelzésű kékfrankosokat is A Füred oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (Füred OEM) azokat a borokat lehet ellátni, amelyekhez a szőlőt 2023. augusztus 1. után szüretelték és az ötféle meghatározott kategória valamelyikébe beletartoznak.
Borvilág A Balatonfüredi-Csopaki borvidéken, a Vörösmáli dűlő műemlék pincesorán vár a Lázár Pince Az Aszófő és Balatonfüred között található Vörösmáli dűlőben a műemlékké nyilvánított pincesor egyik legrégebbi borospincéjét Pechl Pál építette 1890-ben. A pince tulajdonosának, Lázár Jánosnak már a nagyapja is borkészítéssel foglalkozott, édesapja pedig aktív tagja volt a Balatonfüred-Szőlős Hegyközségnek, 2005-től annak elnöke is volt. A balatoni borok elkötelezett híveként a Balatoni Borok Versenyének elindítása és további szervezése is az ő nevéhez fűződik. Amikor 2014-ben meghalt, fia ígéretet tett neki, hogy tovább viszi a borászatot, és követi azt az irányt, amit a korábbi generációk kijelöltek számára.
Hírszüret Már kereshetjük a polcokon a Füred OEM jelzésű kékfrankosokat is A Füred oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (Füred OEM) azokat a borokat lehet ellátni, amelyekhez a szőlőt 2023. augusztus 1. után szüretelték és az ötféle meghatározott kategória valamelyikébe beletartoznak.
Beszámoló Borok bűvöletében a Dunán Ezeken a forró nyári napokon nehéz olyan hűsítő programot találni, amely egyszerre nyújt kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket. Az idei Winelovers River Night pontosan ezt a tökéletes kombinációt kínálta a borok szerelmeseinek. Kellemes szellő, remek társaság, lenyűgöző kilátás és kiváló borok, pezsgők tették varázslatossá az estét. Borvilág Csak a helyi fajták érdekelnek: a furmint, a hárslevelű, a juhfark, a kékfrankos, esetleg a világfajták közül a cabernet franc Mit mondanak a bor importőrök 3. rész. A Winelovers Wine Awards-on kérdeztünk egy svéd és egy dán borkereskedőt a magyar borokkal kapcsolatos tapasztalatairól.
Beszámoló Borok bűvöletében a Dunán Ezeken a forró nyári napokon nehéz olyan hűsítő programot találni, amely egyszerre nyújt kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket. Az idei Winelovers River Night pontosan ezt a tökéletes kombinációt kínálta a borok szerelmeseinek. Kellemes szellő, remek társaság, lenyűgöző kilátás és kiváló borok, pezsgők tették varázslatossá az estét.
Borvilág Csak a helyi fajták érdekelnek: a furmint, a hárslevelű, a juhfark, a kékfrankos, esetleg a világfajták közül a cabernet franc Mit mondanak a bor importőrök 3. rész. A Winelovers Wine Awards-on kérdeztünk egy svéd és egy dán borkereskedőt a magyar borokkal kapcsolatos tapasztalatairól.
Fröccs október 11. Elindult az Országos Étterem Hét október 03. Ismerd meg a Balaton őszi arcát! Közel 40 top helyi borász vár kedvezményekkel az őszi hétvégéken szeptember 18. “I stayed in Kadarka and drank it, too” szeptember 05. Zichy Anna ismét elismerést szerzett a borászat világában szeptember 02. Hogy látnak bennünket Champagne-ból? július 08. "Egy felejthetetlen pincelátogatás története" címmel lehet nevezni a Hungarianwines boros cikkíró-versenyére június 24. Ha nyár, akkor buborékok!
Kiemelt programok 10. 30. Rizlingek harca: Olasz vs. Rajnai Ménesi Borbár, BudapestBorkóstoló 11. 30. Bordói November Nagykóstoló Corinthia Hotel Budapest, BudapestBorfesztivál 11. 09. XX. Bock Szent Márton Napi Újborünnep Bock Pince, VillányBorfesztivál 10. 12. - 11. 16. Márton napi libavacsora és Borkóstoló félmaraton Szekszárdon Fekete Borpince, SzekszárdBorvacsora 12. 27. Pezsgő és Aszú InterContinental Budapest, BudapestBorkóstoló
10. 12. - 11. 16. Márton napi libavacsora és Borkóstoló félmaraton Szekszárdon Fekete Borpince, SzekszárdBorvacsora