Ezek voltak szerintetek a legütősebb cikkeink 2018-ban

Borászportál
2019. január 01., 07:00


Itt az új év, azonban mielőtt nekiugrunk 2018-nak,még gyorsan visszatekintünk az elmúlt esztendőre. Összegeztük az összes idei, a Borászportálon megjelent cikkünket olvasottság alapján. Szerintetek ezek voltak a legütősebb cikkek, amiket 2018-ban írtunk.
Ezek voltak szerintetek a legütősebb cikkeink 2018-ban
2018-ról egy dolog biztosan elmondható: nagyon szorgalmasan látogattátok a Borászportál oldalt és olvastátok a cikkeinket. Nem is maradt más dolgunk, mint megköszönni a figyelmeteket. Ígérjük, a jövő évben is elhozzuk nektek a borvilág legfrissebb híreit, legizgalmasabb sztorijait. Az év zárásaként íme a 6 legolvasottabb cikk 2018-ból.
 


A brit borszakíró Oz Clarke tíz magyar borkedvence
 
Az év legolvasottabb cikkében beszámoltunk róla, hogy májusban a londoni magyar nagykövetségen tartottak ebéddel egybekötött kóstolót Oz Clarke részvételével. A világ egyik legnagyobb borszakértője ezen elárulta, mi az a 10 magyar bor, aminek szerinte igazán jó esélye van a nemzetközi piacokon.
 
Polgár Zoltán: „A RedY abszolút az ellenpólusa a Villányi Franc-nak”
 
Áprilisban az új villányi márka, a RedY kapcsán (is) beszélgettünk a borvidék ikonikus borászával, Polgár Zoltánnal. Az interjúban elmondta, az új brand egy méltatlanul elfeledett szőlőfajta újbóli felemelkedését is szolgálja.
 
Utánajártunk a titoknak: a Vargabor-sikersztori első 25 éve
 
2018-ban volt 25 éves hazánk legnagyobb borászata, a badacsonyi Varga Pincészet. Az alapító és a fia meséltek nekünk a kezdetekről, a 700 forintos, nemzetközi díjat nyert borukról és a jövőbeni terveikről is.
 
Idén muszáj Pannonhalmára figyelned

A Pannonhalmi borvidék a második legkisebb a betelepített termőterület alapján, alig nagyobb, mint Somló. Idén azonban rengeteget tettek azért, hogy meghatározó szereplői legyenek a magyar boréletnek.
 
Új borkészítési eljárásáért kapott díjat Malatinszky Csaba

Francia innovációs díjjal tüntették ki tavasszal Malatinszky Csaba borászt új vörösbor-készítési eljárásáért. A vele készített interjúban elárulta a siker összetevőit: ajtó a hordón, görgetés, nyomásszabályozó.
 
Elhunyt Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus

Szeptember 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló kollégánk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója. Rengetegen szerették, tisztelték, a róla szóló megemlékezésünk az év egyik legolvasottabb írása volt.
Winelovers borok az olvasás mellé