Márciusi hírszüret a hónap legolvasottabb cikkeivel

Geri Ádám
2018. március 31., 08:06


Az első tavaszi hónap is igen mozgalmasra sikeredett a borvilágban. Az alábbi írásban összegyűjtöttük a legfontosabb történéseket és a legolvasottabb cikkeinket.
Márciusi hírszüret a hónap legolvasottabb cikkeivel
Címlapfotó: Benkő M. Fanni
 
Nem szaporítjuk a szót, íme a március a Borászportál szemüvegén keresztül.
 
Február végén Egerben zajlott a XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia, ahol beszélgettünk az Eszterházy Károly Egyetem újjászerveződő és piacra törő (tan)borászatának vezetőjével, Hegyi Ádámmal. Beszélt arról, szerinte mit ad a borászhallgatóknak, hogy a rendezvény végén nekik is mosogatniuk kell és elmondta azt is, mit profitálhatnak Áts Károly borásznak és Elizabeth Gabay Master of Wine-nak az egyetem folyosóján történt találkozásából.
 

Márciusban kitekintettünk a Whiskey-k és Whisky-k világába. A cikkünkből nem csak az derül ki, mi a különbség a két írásmód között, de az is, miért itta rosszul ezt az italt Jockey Ewing a Dallas kultikus TV-sorozatában.
 
Beszámoltunk a hajós-bajai Koch borászat nemzetközi sikereiről. Az elismerések alapján úgy tűnik, Villányban egy újabb sztárdűlő van születőben.
 
Március legnagyobb boros eseménye, a Winelovers Tokaji Március Nagykóstoló előtt tesztcsapatunk megtartotta a már hagyományos tokaji tesztet. Száraz és édes borok versenyeztek két kategóriában, az eredmény pedig több, mint meglepő lett.  
 
Áprilisban Budapesten rendezik a világ legnagyobb borturisztikai konferenciáját, az IWINETC-t, az esemény médiapartnere Borászportál (élő közvetítéssel fogunk jelentkezni a helyszínről két napon át). Felvezetőként interjút készítettünk a főszervezővel, Anthony Swift-tel, aki elmondta, milyen haszna lehet ebből a magyar borvidékeknek és ki a követendő példa Magyarország számára borügyileg.
Winelovers borok az olvasás mellé