Öt bor Malatinszky Csaba karácsonyi asztaláról

Borászportál
2016. december 09., 20:30


Az idén hivatalosan is legjobb magyarországi organikus borászatnak választott Malatinszky Kúria nem mindennapi ajándékokkal készül az ünnepi időszakra. Malatinszky Csaba ezúttal konkrét bor-étel párosításokat és tippeket ad. 
Öt bor Malatinszky Csaba karácsonyi asztaláról
Malatinszky Csaba karácsonyra igazi különlegességeket tartogat: ízléses csomagokba rendezte borait, 1-1 palackkal megajándékozza vásárlóit, sőt a Borászportál olvasóinak ünnepi fogásokat is ajánl a borköltemények és az emelkedett hangulat mellé. Íme a borász 5 személyes kedvence, melyek nem hiányozhatnak a te asztalodról sem!
 
1. Kiváló szolgálatot tesz aperitifként a Serena 2015 vagy akár a Noblesse Chardonnay 2013 is, miközben ugyanúgy megállja helyét a karácsonyi halas előételekkel, sőt akár hideg libamájjal is. 

2. Csaba kedvencei közé tartozik a Noblesse rozé 2015 is, amely tökéletesen harmonizál a rántott hallal és a fűszeres, sült pulykával is.   
 
Öt bor Malatinszky Csaba karácsonyi asztaláról

3. A Telivér 2011 gömbölyűsége és bársonyossága is illik a pulykasültekhez, mivel egy egészben sült ízletes szárnyas kellően semleges hátteret biztosít az érett, lágy vörösborhoz. A bor egyébként, lágysága miatt inkább hölgyeknek jelenthet szép ajándékot, ráadásul további 3-4 évnyi érlelhetőséggel is számolhatunk.
 
4. Sokkal inkább a férfiak bora, hiszen roppant masszív és erőteljes bor a Kúria Cabernet Franc 2005. 11 év kellett, hogy teljesen megérjen, dekantálás után azonban gyorsan nyílik ki, és tökéletes egyensúlyban van. A kacsa- vagy marhahúsból készült, illetve a kakukkfüves és zsályás fogások káprázatos kísérője! Az intenzív borok kedvelőinek okozza a legnagyobb örömet, ráadásul további öt év meg sem kottyan neki!
 
5. A Signature Cabernet Sauvignon 2013 továbbra is nagyon lendületes, és telített a fajtára jellemző gyümölcsökkel. Csaba szerint a dinamikus, fiatal borok kedvelői lesznek a leginkább elégedettek vele. Tekintettel meghatározó értékeire, 2-3 évnél tovább nem érdemes tartogatni, mert elveszítené eredeti jellegét. Rengeteg szilva, ribizli, étcsoki és finom fahéj a kortyban: mégsem (csak) a desszertek mellé javasoljuk!
 
A borválogatások, és különleges kedvezmények december 31-ig elérhetők, bővebb információért kattints ide!
 
Olvasd el a Villány-siklósi Malatinszky Kúriáról készített friss riportunkat!
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé