5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-ban

Borászportál
2022. február 02., 21:24


A Winelovers Webshopnak nemcsak a vásárlói köre, hanem a borválasztéka is évről évre nő: egyre több kiváló hazai és külföldi tétellel találkozhattok. Sokféle bort szerettek, de - a korántsem reprezentatív felmérésből - markánsan kirajzolódik, hogy egyrészt a hazánkban őshonos fajták, a nagy tradícióval rendelkező stílusok, valamint a villányi borvidék bordói típusú vörös házasításai abszolút viszik a pálmát. 
5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-ban
Nézzük, tavaly melyek voltak ezek közül a favoritok a Winelovers Webshop vásárlói körében!
 
Szent Tamás MÁD Furmint 2017
Ez a kiváló ár-érték arányú száraz furmint a Tokaji borvidék legjobb adottságú dűlőivel körülvett Mád településnek a nevét viseli. A területre jellemző ásványos illat- és ízvilág jelenik meg ebben az acéltartályos erjesztéssel készített borban. Friss, üde savak vezetik a tipikus citrusos ízeket, majd a korty végén a vulkanikus ásványok jelenléte köszön vissza. Furmint fun vagyok, azonnal szeretném.
 
A furmint hazai fehérbor szőlőfajta, száraz fehérborként és pezsgő alapanyagként is kiváló, magas savak mellett viszonylag testes borok készülnek belőle. Kiválóan bemutatja a termőterületet, a botritisz hatására a komplex aszúborok alapját adhatja. Aromatikáját tekintve gyakran birsalma, birskörte, őszi- és kajszibarackkal jellemzik. Olvass a furmintról többet itt.
 
Csordás-Fodor Somlói Juhfark válogatás 2018
Közepesen mély, citromsárga színű száraz fehérbor, melynek illatában a zöldfűszer és a grépfrút mellett őszibarack érezhető. Szájban szikár, de rendkívül friss, a fűszeresség mellett a sárga húsú gyümölcsök, a kajszibarack, a körte és a menta hűvössége is megjelenik. Markánsan tükrözi a somlói borokra jellemző íz- és illatjegyeket, hangsúlyos savgerincet, erős mineralitást. Komplex és többrétegű, telt ízű tétel, hosszú lecsengéssel és kiegyensúlyozottsággal. Kipróbálom.
 
Royal Tokaji Aszú 5 puttonyos 2017
Aranysárga színű, összetett illatjegyekkel rendelkező aszúbor. Illatában gazdag gyümölcsösség, sárgabarack és fűszerek, ízében füge és barack, szép botrytises jegyekkel. Kiegyensúlyozott édességét ropogós savai egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel. Kiváló szerkezetű bor, amely hosszú ideig élvezhető marad. Megkóstolom ezt az aszút.
 
Kristinus EUPHORIA 2016 (cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos)
Ez a bordói házasítás színében bíborvörös, némi lilás tónussal. Illatában a fűszeresség dominál, mely leheletnyi gyümölcsösséggel párosul. Ízében hosszú, komplex, érett gyümölcsös jegyekkel és bársonyos tannin szerkezettel találkozhatunk. Kiválóságáról több díj is tanúskodik: Berliner Wein Trophy 2019 - Ezüstérem, Országos Borverseny 2019 - Aranyérem, Asia Wine Trophy 2019 - Ezüstérem, Semmelweis Egyetem Bora 2019, Országos Borverseny: Arany minősítés, Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor díjazott. 
 
Gere Kopar 2017
Kivételesen szép villányi évjárat gazdag, rétegzett illatú és ízű, elegáns vörösbora. Erdei gyümölcsök, fekete ribizli és szeder, sűrű fűszeresség és jó tannin. Tökéletesen beérett franc, merlot és sauvignon fűszerekkel. Nagyon szép egyensúly, finom fa az érlelésre használt 300 literes zempléni tölgyből és hosszú, fekete gyümölcsös lecsengés. De jó, hogy van még belőle, már rendelem is.
 
1997 - ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée-t. Ez a bor sok szempontból úttörőnek számított a magyar piacon: az egyik első bor, amely fantázianévvel került forgalomba, ráadásul mára olyan sikeres márkává vált, hogy sok borkedvelőnek elsőként a Kopar neve ugrik be, ha villányi vörösborokról esik szó. Ha érdekel a Kopar sztorija. 

Nézz szét a Winelovers webshopban, mert a fentiek mellett még rengeteg kiváló tétel vár!
 
5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-ban
 

Miért válaszd a Winelovers Webshop-ot online borvásárláshoz? 
- mert óriási a választék: a webshopban 2500 bort találsz, 220 magyar és 200 külföldi pincészettől
- mert sokféle borstílus közül válogathatsz, és egy helyen megveheted a nagypapa születésnapjára az ünnepi aszút, a hétvégi buli alapkészletét és a merengős baráti beszélgetések súlyosabb tételeit
- mert a rengeteg bor közül könnyen megtalálhatod a kedvedre valót, hiszen kereshetsz borászatokra, borvidékekre, szőlőfajtákra és borstílusokra is
- mert egyedülálló törzsvásárlói programunk lehetővé teszi, hogy egyszeri 15 000 forintos vásárlás felett azonnal élvezhesd is az előnyöket: kartonárakon vásárolhass, és akár 5 és 10 százalékos kedvezményt kapj
- mert 30 ezer forintos vásárlás felett garantált ajándékokkal kedveskedünk
- mert 100% törés- és dugógaranciát vállalunk 30 napig a megrendelt borokra
- mert 20 000 forint felett ingyenes a házhozszállítás, 10 000 forint felett a Pick Pack pontra történő szállítás és külföldre is elvisszük a csomagot
- mert a megrendelt palackokat speciális csomagolással védjük a külső behatásoktól
- mert 1500 forintos kupont kapsz, ha feliratkozol a webshop hírlevelére
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé