6 bor a különteremből

Winelovers
2022. március 16., 13:52


Mutatunk 6 bort a Winelovers Grand csúcsbor teremből.
6 bor a különteremből
A Winelovers Grand nagykóstoló a nagyszámú kiállító borászat standjain történő kötetlen kóstolási lehetőség mellett további programokat is nyújt vendégeinek. Az ingyenes pop-up előadások, a Furmint & Olaszrizling terem illetve a mesterkurzusok mellett 2022-ben már külön Csúcsborok terme is várja majd a látogatókat, ahol egy-egy borra koncentrálva nyílik alkalom a kóstolásra. A nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különterem csendes, elmélyült kóstolást tesz lehetővé. Az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a borokat, sommelier-k segítségével.
 
 
Halvány szalmasárga szín, illatában friss, citrusos. A nagy rajnaikra jellemző érett petrolosság még háttérbe húzódik, ízben is inkább a friss, gyümölcsös jelleg dominál, de komoly alapanyagból született.
 
 
Furmintból, hárslevelűből és sárgamuskotályból készült házasítás a tradicionális borvidékről. A meleg 2018-as évjáratból finom, egyedi karakterű édes bor készült. A speciális tokaji kondíciók miatt a szőlő napról napra veszítette a vizet, a sav és a cukor is bekoncentrálódott, a válogatott aszúsodott fürtökből, gyönyörű alapanyagot szüreteltek. Egy éjszakán át áztatták a bogyózott, töppedt szőlőt, majd préselés és ülepítés után 6 hónapra hordóba került.
 
 
Gyengéd barrique hordós érlelést kapott. Érett benyomást keltő, nagy színintenzitású bor. Kiegyensúlyozott illatkép jellemzi feketeribizli és elegáns vanília jegyekkel. Szájban koncentrált textúra, kávélikőr, apró szemű meggy és csokoládé ízek fedezhetőek fel az érett tanninok mellett. Testes, de könnyen iható bor.
 
 
Egy kis faluban, Bátán készült ez a bor, amely bebizonyítja, hogy képes egy olyan nagy fajta, mint a cabernet franc megmutatni magát a Szekszárdi borvidéken is. Vajon a déli napfény, a Duna, vagy a gemenci szellő teszi? 
 
 
Világszerte ismert, karakteres, bordói cuvée. Prémium válogatás a pincészet szelektált dűlőjéről, a Padokról. Érett gyümölcsérzet, kellemes fűszerezettség, harmonizáló hordós karakterrel. A bort 24 hónapig érlelték barrique és ászok tölgyfa hordókban.
 
 
A Bodri Pincészet abszolút csúcsbora cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasításából született. Nagyon testes, nagyon koncentrált tétel, 16-os alkohollal. Kis új tölgyfahordós érlelése során magyar és francia hordókat használtak 24 hónapon keresztül. A bor csak kiváló évjáratokban készül el. 
 
 
 
6 bor a különteremből
 
Miért válaszd a Winelovers Webshop-ot online borvásárláshoz? 
- mert óriási a választék: a webshopban 2500 bort találsz, 220 magyar és 200 külföldi pincészettől
- mert sokféle borstílus közül válogathatsz, és egy helyen megveheted a nagypapa születésnapjára az ünnepi aszút, a hétvégi buli alapkészletét és a merengős baráti beszélgetések súlyosabb tételeit
- mert a rengeteg bor közül könnyen megtalálhatod a kedvedre valót, hiszen kereshetsz borászatokra, borvidékekre, szőlőfajtákra és borstílusokra is
- mert az egyedülálló törzsvásárlói program lehetővé teszi, hogy egyszeri 15 000 forintos vásárlás felett azonnal élvezhesd is az előnyöket: kartonárakon vásárolhass, és akár 5 és 10 százalékos kedvezményt kapj
- mert 30 ezer forintos vásárlás felett garantált ajándékokkal kedveskedünk
- mert 100% törés- és dugógaranciát vállalunk 30 napig a megrendelt borokra
- mert 20 000 forint felett ingyenes a házhozszállítás, 10 000 forint felett a Pick Pack pontra történő szállítás és külföldre is elvisszük a csomagot
- mert a megrendelt palackokat speciális csomagolással védjük a külső behatásoktól
- mert 1500 forintos kupont kapsz, ha feliratkozol a webshop hírlevelére
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé