A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkre

Borászportál
2018. augusztus 15., 16:53


A világ egyik legnépszerűbb itala nemcsak finom, de a szervezetünkre is pozitív hatással van.
A prosecco 5 alig ismert hatása az egészségünkre
A Stylist elsősorban nőknek szóló angol magazin facebook oldalára még 2017-ben kiposztolt egy rövid videót, amiben a prosecco kevéssé köztudott pozitív egészségügyi hatásait gyűjtötte össze.
 
Bár ez egy éve volt, az érvek még mindig meggyőzőek (nem tudunk róla, hogy bármelyiket megcáfolták volna azóta), és nálunk igazán mostanában pörög fel a prosecco-divat, úgyhogy aktuális is. Íme az okok, miért igyunk proseccót (azon kívül, hogy finom):
 
 
1. Jó az idegeinknek
A prosecco természetes cinket, magnéziumot és káliumot tartalmaz, ezek mind bizonyítottan jó hatással vannak az idegrendszerünkre.
 
2. Jó a vérkeringésünknek
A buborékok antioxidánsai segítenek alacsonyan tartani a vérnyomást, miközben serkentik a vérkeringést.
 
3. Ritkábban fázunk meg
Az antioxidánsok az immunrendszerre is jó hatással vannak, jobban ellenállsz például az influenzának.
 
4. Vág az eszünk tőle
Heti 1-2 pohár lassítja az időskori memóriazavarok előfordulását.
 
5. Ez a legmeghökkentőbb
Végül, de nem utolsó sorban: a prosecco állítólag még a tüdőlebenyeket is karban tartja!
 
Máris kedvet kaptál a proseccohoz? Ugrás a Winelovers webshopba, ahol az ikonikus olasz ital legjavából és további majd 2000 hazai és külföldi borból válogathatsz. Ha augusztus 31-ig rendelsz, akkor értékhatártól függetlenül ingyen szállítják neked házhoz a választott tételeket, 20 ezer forint fölötti vásárlás esetén pedig még ajándékot is kapsz.
 
Ha pedig elméletben szeretnél többet megtudni a proseccoról, több ajánlatunk is van számodra. Korábban írtunk arról, hogy mi is az a prosecco, hol és hogyan készül és hogyan kerül bele a buborék, idén nyári cikkünkben pedig arról olvashatsz, mit tud a világ egyik legnépszerűbb itala azon kívül, hogy az aperol spritz egyik összetevője.