Borászportál a Szekszárdi Szüreti Napokon

Borászportál
2012. szeptember 06., 16:25


Borfesztivál - Az eddigieknél több borászat mutatkozik be az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a rendezvényen ezúttal a kiállítások többsége is a borhoz és a szürethez kapcsolódik. A szeptember 20-tól 22-ig tartó fesztiválon, melyre a Borászportál is kitelepül, tizenkét helyszínen több mint hatvan programot kínálnak a közönségnek.
Borászportál a Szekszárdi Szüreti Napokon
 
A szüreti napokat ezúttal - a Béla király téri római katolikus templom helyreállítása miatt - új helyszínen, a Garay tér és a Szent István tér közötti területen rendezik meg. A nagyobb térnek köszönhetően minden eddiginél több borászat települ ki a borok utcájába, köztük olyan pincék is kínálják boraikat, amelyek a nyilvánosság előtt kevéssé ismertek. A 41 pincészet között harminchat a szekszárdi, három a tolnai borvidéket képviseli, és két pálinkaház is bemutatkozik.
 
Ismét lesznek borszemináriumok, amelyeken szekszárdi borászok kötetlenül beszélgetnek a résztvevőkkel a borkészítésről, amit borkóstolás egészít ki; ezúttal nyolc ismert pincészet és egy pálinkaház vezeti a szemináriumokat.
A fesztiválra a Borászportál Online Bormagazin is kitelepül, ahol a látogatók a stand vendégborászainak eddig nem, vagy csak alig ismert tételeit kóstolhatják díjmentesen. Részletek hamarosan!
A kulturális programok sorában több képzőművészeti kiállítás, köztük a VI. Szekszárdi Festészeti Triennále, szekszárdi vörösborral festett képek - vinorellek - bemutatója, valamint a bort és a gasztronómiát a népművészetben megjelenítő tárlat is szerepel. A fesztiválon ismert előadók - mások mellett Berecz András, az Edda és a Quimby - lépnek színpadra.
A szervezők Garay János születésének 200. évfordulója alkalmából Háry János nagyotmondó versenyt is hirdettek, amelyen a jelentkezőknek két percben kell megjeleníteniük az obsitos alakját.
 A szüreti programon hagyományosan megtartják a szüreti felvonulást, megválasztják a szüret szépét és borrendi tagokat avatnak; Szekszárd legnagyobb rendezvényén 30-40 ezer látogatóra számítanak.
Winelovers borok az olvasás mellé