(Bor)triatlonozz a Badacsonyi Borvidéken!

Borászportál
2013. április 23., 11:23


Bortúra - A badacsonyi borászok  példaértékű összefogásának eredményeként megszületett a Bortriatlon rendezvénysorozat, melynek keretében három egymást követő hónap három hétvégéjén tartanak a szervezők három bortúrát. Az eseménysorozat fókuszában a Szürkebarát, a Kéknyelű és a Olaszrizling áll.
(Bor)triatlonozz a Badacsonyi Borvidéken!
 
(Bor)triatlonozz a Badacsonyi Borvidéken!
fotó: Németh Richard
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében első alkalommal kerül sor a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására – írják a Borászportálhoz eljuttatott közleményükben a szervezők. A résztvevő pincéknél május 4-5. között a Szürkebarát túrára, június 8-9. között a Kéknyelű Virágzásra, július 6-7. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket. E három rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat.
 
Mindhárom hétvégén közlekedik a Badacsonyi Régiójáró busz is, amely a Badacsonyi Borvidék tíz településén keresztül pincétől-pincéig viszi az utasokat. A buszon hosztesz fogadja és kalauzolja a vendégeket, bemutatva a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát – áll a közleményben.
A rendezvényekhez játék is párosul. A vendégek a BORTRIATLON felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget  és pecsétet gyűjthetnek. A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi TOURINFORM irodában kaphatják meg a játékosok. Aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Hat boros címke, bélyeg vagy pecsét megszerzése esetén a jutalom egy palack bor.
A részt vevő pincék: Borbély Családi Pincészet, VÁLIBOR, Istvándy Pincészet, Sipos Borház, Badacsonyi Pálinkaház, Németh Pince, Szeremley Borház, Léránt Pince, Imre Borpince, Laposa Birtok, Málik Pince, Sabar Dűlő Borház, Szent György Pince.
További információ található a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület weboldalán: www.badacsony.com
Winelovers borok az olvasás mellé