Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton

Borászportál
2019. szeptember 16., 16:02


Szeptember 21-én kerül megrendezésre a Winelovers 100 Nagykóstoló, ahol a 100 legjobb magyar bor javát kóstolhatják az érdeklődők egyetlen jegy áráért. Már önmagában ez elég különleges, de a szervezők még további csavar(oka)t tettek a történetbe.
Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton
Címlapfotó: Gellér Anna, palackfotók: Szmodits Balázs
 
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin szeptember 5-én megújult formátumban és az előző évinél nagyobb terjedelemben került az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákat izgalmas és friss írások egészítik ki, többek között a tételeikkel a listán szereplő borászok interjúi.
 

A legjobb 100-ból a szeptember 21-én a Corinthia Hotel Budapestben megrendezésre kerülő Winelovers 100 Nagykóstolón közel 75-öt kóstolhatnak meg egyetlen jegy áráért az érdeklődők. A kiállítók a „győztes” tételeiken kívül további kiváló boraikat is elhozzák, összesen mintegy másfél száz tétel kerül bemutatásra.
 
5 bor, amit mi semmiképpen nem hagynánk ki a helyedben

Pajzos Tokaji Aszú 5 puttonyos 2006: a Winelovers 100 teszt abszolút győztese, egy 13 éves aszú, ami még mindig a csúcson van.

Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton


Balassa István Tokaji Szamorodni „Bomboly” 2017: Balassa Pisti 2013-ban egy egészen egyedülálló kísérletbe fogott, ennek egyik „outputja” ez a bor.

Barta Pincészet Furmint Brut Pezsgő 2010: az idei teszt legjobb pezsgője, a szemünk előtt zajló tokaji pezsgőforradalom egyik legkiválóbb képviselője.

Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton


Riczu Tamás Borászata Villányi Franc 2016 és Villányi Kékfrankos 2016: a villányi borász évek óta stabil tagja a Winelovers 100 listájának egyben azon három termelő egyike, akik elsőként kapták meg a Super Premium minősítést a Villányi Franc borukra.

Eszterbauer Tüke Bikavér 2016: a Winelovers 100 teszt legjobb bikavére egyenesen Szekszárdról.

Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton
 
Több jegytípus mellett elővételben kedvezményesen továbbra is vásárolhatók olyan belépők, amik mellé a vendégek érkezéskor megkapják a Winelovers 100 – A 100 legjobb magazint. A kiadvány és a borok együtt egy egészen új, eddig itthon nem ismert kóstolási élményt fognak nyújtani neked.
 
Íme 6 érv, hogy miért ezt a csomagot válaszd
 
  1. Követheted a borleírásokat a kóstolás során, letesztelheted, te is felismered-e az ott említett aroma- és ízjegyeket.
  2. Felállíthatsz az este folyamán egy saját sorrendet és azt összevetheted a magazinban szereplővel. Vajon nálad is az a bor nyer, amit a szakmai zsűri a legjobbnak talált?
  3. Élőben, személyesen is beszélgethetsz a magazinban szereplő borászokkal, sőt, az interjúk révén még az a borász is ott lesz veled, aki esetleg nem tudott megjelenni a rendezvényen.
  4. Bármikor megpihennél két stand között, mindig lesz nálad olvasnivaló, aminek segítségével  azt is eldöntheted, melyik kiállítóhoz vezessen a következő utad.
  5. Szervezhetsz magadnak tematikus kóstolót, ehhez nincs más dolgod, mint a magazinban szereplő 11 kategória legjobb tételei mentén haladni.
  6. Otthon a magazinnal újra felidézheted a személyes kedvenceket, így aztán könnyen össze tudod írni következő boros bevásárlólistádat.
 
És ha mindez nem lenne elég: ingyenes Pop-Up Kurzusok keretében a pincészetek képviselőinek jelenlétében bemutatkozik a Winelovers 100 győztes bora, a teszten a legsikeresebben szerepelt badacsonyi Varga Pince, valamint egy válogatás a teszt legjobb vörösboraiból.
 
Egy teljesen új modell mentén rendeznek borkóstolót most szombaton
 
Akik VIP jegyet vásárolnak, azok pedig haza is vihetik magukkal ennek a felejthetetlen estének az emlékét, hiszen az elköszönő csomagjukba (többek között) a 100 legjobb bor egyikéből kerül egy palackkal. Márpedig ki ne akarna például egy 2013-as Malatinszky Noblesse Merlot-val a szatyrában búcsuzni egy ilyen különleges kóstolótól. Mert hogy a Winelovers 100 Nagykóstoló valóban különleges és Magyarországon egyedülálló nagy durranás lesz, afelől nincs kétségünk.
 
Winelovers borok az olvasás mellé