Folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken

Borászportál
2014. május 08., 12:58


Bortúra ajánló - Következik a Szürkebarát túra, a Kéknyelű Virágzás és a Rizling Vakáció! A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében 2. alkalommal kerül sor a borvidék három meghatározó szőlőfajtájának egy-egy tematikus borhétvége keretében való bemutatására.
Folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken
 
Folytatódik a Bortriatlon a Badacsonyi borvidéken
A résztvevő pincéknél május 17-18. között Szürkebarát túrán vehetnek részt a fajta kedvelői; a következő tematikus hétvége június 7-8. között a Kéknyelű Virágzás; és október 11-12. között pedig a Rizling Vakációra várják a borkedvelő vendégeket.

E három rendezvény alkalmával a borospincék mélyén, hamisíthatatlan környezetben, a boros gazdák rejtett kincsei mellett megismerhetik az igazi badacsonyi Szürkebarátot, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget. A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális, valamint gasztronómiai programokkal várják a látogatókat. Ízelítő a pincék programjaiból: dűlőtúra, jazzest, cigányzene, grillbemutató, a szabadban főzés rejtelmei, különleges borkorcsolyák stb.

A rendezvényekhez játék is párosul. A vendégek a Bortriatlon felfedezőút során a részt vevő pincéknél boros címkét, bélyeget és pecsétet gyűjthetnek. A pecsétgyűjtő füzetet a pincészeteknél vagy a badacsonyi Tourinform irodában kaphatják meg a játékosok. Aki három boros címkét, bélyeget vagy pecsétet összegyűjt, kitűzőt kap. Hat boros címke, bélyeg vagy pecsét megszerzése esetén a jutalom egy palack bor!
 
Winelovers borok az olvasás mellé