HAMAROSAN: Új csillagos pincék és az elmúlt két év tokaji fejleményei


2023. július 03., 07:33


Elindult az előjegyzés az ötödik TokajGuide-ra.
HAMAROSAN: Új csillagos pincék és az elmúlt két év tokaji fejleményei
A TokajGuide új kiadása ezúttal is Ripka Gergely szerzői gondozásában jelenik meg - várhatóan október első hetében. A kötet fele most is a Tokaji borvidék pincészeteit vonultatja majd fel és a húsz új pincészet mellett a régieknél is számos naprakész változást mutat be. Olyan hosszabb tartalmak is olvashatók majd, mint a Kaláka-Alkonyi-akták, egy nagy Alkonyi László interjúval, de Wojciech Bonkowski is mesél majd a tokaji dűlőklasszifikációról. 
 
Sok-sok tokaji újdonság a láthatáron
Az elmúlt években megnyílt többek közt számos impozáns új hotel, kávézó, étterem és  olyan rendezvények is megrendezésre kerültek, amelyek miatt külön is érdemes Hegyaljára látogatni. A könyvben frissül majd az évjáratértékelő, ahogy az elmúlt két év kóstolásai révén rengeteg új referenciaborral bővült a könyv Borkatalógusa is. 
 
Ahogy az első, 2014-es kiadás óta mindig, most is ezekből a csillagos borokból formálódnak meg a TokajKalauz fénylő ékkövei, a birtokcsillagok, melyekből szám szerint kettő új lesz a 2023-as kiadásban! Ősszel tehát kiderül, melyik két pince borminőségei és mindenkori munkája volt elegendő ahhoz, hogy csatlakozzanak a szűk "csillagos elitklubhoz".” - meséli blogján a szerző, a Borkollégium oktatója, aki idén tavasszal A Borászok Barátja Díjat is kiérdemelte a Kárpát-medence 50 legjobb borászának szavazatai alapján.
 
HAMAROSAN: Új csillagos pincék és az elmúlt két év tokaji fejleményei
 
Interjúk, kóstolók, epizódok
A 2021-es könyvhöz hasonlóan nagy hangsúly lesz a TokajMagic legkülönlegesebb eseményeinek bemutatásán. Így például többek közt a kiváló 1993 év aszúi, a **Bott Exczelencziás All In kóstoló is bemutatásra kerülnek. A friss kiadásban a már említett Alkonyi mélyinterjú mellett, Prof. Dr. Bolvári-Takács Gábor vagy Tokaj egyik fontos nagykövetének, Wojciech Bónkowski Master of Wine-nak az interjúján keresztül sok értékes gondolat fogalmazódik meg a dűlőklasszifikációról, a Tokaji borvidék örökös "forró kásájáról".
 
A friss kalauz már előjegyezhető kedvezményesen ezen a linken, egészen nyár végéig (a fővárosban és Hegyalján ingyenes kiszállítás is jár mellé)! Bár a számos díjat nyert könyv szerzői forrásból születik meg idén is, minden civil támogatás számít. Az előjegyzésre három különböző árfekvésben is van lehetőség a dedikált, premier előtti TokajKalauzért.

Winelovers borok az olvasás mellé