Ifj. Szepsy: „Édesapám nemzeti kincs!”

Borászportál
2016. december 01., 14:40


Elkészült Tallián Hedvig portréfilmje Szepsy Istvánról, amelyet 6 éven át forgattak. A film díszbemutatójára december 8-án kerül sor az Urániában. 
Ifj. Szepsy: „Édesapám nemzeti kincs!”
Tallián Hedvig borújságíró és borszakértő 50 perces dokumentumfilmet készített Szepsy Istvánról, az egyik legismertebb magyar borászról. A szeretet mint tőke – Szepsy István portréja című film bemutatójára december 8-án kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ezután a Duna Televízió fogja műsorára tűzni az alkotást.
 
A filmet csak egyszer, a díszbemutatón vetítik le nagyközönség előtt, utána csak a köztelevízióban lesz látható. Mádon már volt egy szűk körű premier előtti vetítés szeptemberben a Mádi Furmint Ünnepen, ahol a család és Szepsy István is elégedett volt a látottakkal.
  

A filmben Szepsy István mellett számos borász, családtag és persze a mádi emberek is megszólalnak, beszélnek Szepsy Istvánról és a hozzá fűződő élményeikről.

A filmet Tallián Hedvig mellett Tóth Gábor rendező-vezetőoperatőrnek és Novák Lajos producernek köszönhetjük.
 
Szepsy István bortermelő, foglalkozását tekintve kertészmérnök, családja 400 éve foglalkozik szőlővel és borral a Tokaji borvidéken. 1989-ben készítette el első saját palackozású borait, de csak 1995-ben lépett a piacra. 1999-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikersztjét kapta meg, 2001-ben ő lett Az év bortermelője, 2009-ben a Borászok Borásza.

 

A szeretet mint tőke – Szepsy István portréja díszbemutató
Uránia Nemzeti Filmszínház
2016. december 8. 18:00
 
A vetítést követően beszélgetésre kerül sor az alkotókkal és természetesen Szepsy Istvánnal. Az esemény Facebook oldala IDE kattintva érhető el. Szintén a vetítés után zártkörű borkóstolót tartanak a Mádi Kör tagjai, amelyre korlátozott számban lehet belépőket vásárolni, bővebb információért kattints IDE.
Winelovers borok az olvasás mellé