Jön a Kárpát-medencei Borászok Találkozója

Borászportál
2012. május 25., 08:34


Programajánló - Üde színfolt a fesztiválok rengetegében a Kárpát-medencei Borászok Hetedik Találkozója, ahol a Budatétényi Rozárium meghitt közegében lehet majd találkozni kiemelkedő határon túli és inneni borászokkal 2012. június. 1-2-án. Mint a rendezvény médiatámogatója, a Borászportál standja is megtalálható lesz.
Jön a Kárpát-medencei Borászok Találkozója
 
A nyár megszámlálhatatlanul sok fesztivált tartogat a borkedvelőknek; majd’ minden hétre akad egy, sokszor két olyan boros rendezvény, amelyeket szinte vétek kihagyni. Ami miatt a Kárpát Medencei Borászok Hetedik Találkozója is a kihagyhatatlan kategóriába tartozik, az nem más, minthogy Budatétény, de lehet azt mondani, hogy egész Budapest egyik legszebb és legmagával ragadóbb kertje szolgáltatja a helyszínt, hiszen itt, a Budatétényi Rozáriumban található az ország egyik legnagyobb rózsagyűjteménye: 2,5 hektáron 1200 féle. A másik ok az, hogy személyesen a borászok fogják megtölteni a látogatók poharait, s így, a családias hangulatáról híres „mini fesztiválon” ezúttal is közelebb kerülhet egymáshoz fogyasztó és termelő. S mivel a borászoktól minden kitelik, így ne lepődjünk meg majd azon, ha némelyikőjük dalra fakad és/vagy a a borospalackot félretéve gitárt ragad. A részletes program ide kattintva érhető el.
 
 
A szervezők természetesen a zenéről is gondoskodtak; idén Ferenci György és a Rackajam, a Napra együttes, valamint a sok szakmai díjat besepert Rendhagyó Prímástalálkozó együttes fogja a talp alá és a bor mellé valót szolgáltatni.
A borászokon kívül (akiknek a listája ide kattintva érhető el) természetesen most is lesznek majd remek magyar konyhák, lesz játszóház, hogy amíg a szülők kóstolnak a gyermekek se unatkozzanak, s idén először a Gourmet és Borakadémia jóvoltából olyan programokon vehetnek részt a vendégek, mint: furmintkóstoló, kadarkakóstoló, csokoládébemutató, kakaókvíz, baristabemutató, olaszrizling kóstoló, sajtkóstoló, pálinkakóstoló, italfelismerés, valamint borismereti előadás, de a Borászportál standjára is érdemes lesz majd ellátogatni, hiszen nyereményjáték keretében különböző magyar pincészetek borai kerülnek kisorsolásra a látogatók között.
További infó: www.karpatmedencei.hu
Winelovers borok az olvasás mellé