Kérdezz személyesen a borásztól!

Borászportál
2015. október 13., 21:22


Egyre kevesebb olyan rendezvény, borfesztivál van, ahol személyesen a borászok vannak jelen. De neked lehet, hogy kérdésed lenne a borral, a pincészettel, az évjárattal kapcsolatban, vagy csak egyszerűen egy boros témában kérnéd ki a szakmabeli véleményét. Erre most lehetőséged lesz, mert október 15-én a Zwack Múzeumban mindenki ott lesz, akinek a borát a poharadban forgatod.
Kérdezz személyesen a borásztól!
A Zwack Open családias hangulatú eseményén hét borásszal kóstolhatod végig közösen a tételeiket. Képviselteti magát Villány, Szekszárd, Tokaj, Etyek, Balaton-felvidék és Mór is. Kiktől is kérdezhetsz?
 

Csetvei Kriszti, Mór

Kriszti a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát, és egy projekt révén került kapcsolatba a borászattal. Már akkor is szerette a jó borokat, az embereket és élvezte a tanulást. Majd 2011-ben megalapította a Csetvei pincészetet közösen a családjával a Móri borvidéken. Azóta már nemcsak Móron, hanem a Somlón is vannak területei a mindig vidám és energikus borászlánynak. Hogyan tud Csetvei Kriszti egyszerre két borvidék is ott lenni a szüret ideje alatt? Kérdezd meg tőle!
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Csetvei Kriszti (Forrás: Csetvei Pince Facebook oldala)
 
Domokos Attila, Tokaj

Domokos Attila a tokaji Dobogó Pincészet borásza és birtokigazgatója. Mád első osztályú dűlőiről szüretelik az alapanyagot a boraikhoz 5 hektárról. Attila számára fontos, hogy boraival megmutassa a Tokaji borvidék izgalmas arcát, amelyekben a vibráló gyümölcsök szerepe elengedhetetlen. A Dobogó Pincészet Izabella utca fantázianevű pinot noir tételével, az első kékszőlővel kísérletező borászat volt a Tokaji borvidéken. Honnan támadt ez az ötlet, miért a pinot noir? Domokos Attila válaszol majd minden kérdésedre október 15-én.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Domokos Attila (Forrás: Zwack Izabella Borkereskedés Facebook oldala)
 
Gere Andrea, Villány

Gere Andrea édesapja, Gere Attila pincészetét képviseli a Villányi borvidékről. Andreára a kereskedelem, a marketing és az adminisztratív feladatok hárulnak, de ezen kívül a házasításoknál, a kóstolásnál is nagy szerepe van. Emellett Andrea a Junibornak is tagja, amelyről szintén tud mesélni nektek.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Gere Andrea (Forrás: Boraszportal.hu)
 
Juhász Tibor, Szekszárd

Juhász Tibor 2008-ban alapította a Pastor Pincét Szekszárdon. Tibor már gyermekkorában is a szőlőültetvényeken segített szüleinek, de mielőtt belevágott volna saját borászatába, bejárta a világot. Dolgozott egy londoni borbárban, de megismerkedett ausztráliai, dél-amerikai termőterületekkel is. Miért jött mégis haza? A Zwack Openen megkérdezheted ezt is.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Juhász Tibor (Forrás: Borbirtokhungaria.hu)
 
Marton József, Szekszárd

A Szeleshát Szőlőbirtokot képviseli Marton József. A szekszárdi, családi birtok 2001-ben telepítette első saját tőkéit, a pincészet fő szőlőfajtái a kadarka, syrah, pinot noir és a Bordeaux-i fajták. A Szelesháton már a kelták is foglalkoztak szőlőtermesztéssel, a termőhely legendájáról és természetesen a borokról Marton József szívesen mesél október 15-én.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Marton József (Forrás: Szeleshat.hu)

Pühra Bea, Nagy Péter, Etyek

Pühra Bea az 1997-ben alapított Nyakas Pince irányítója. A Budai borvidék területén találhatóak a borászat szőlőültetvényei. A modern technológiai berendezésekkel ellátott pincében elsősorban friss, illatos, reduktív borok készítésével foglalkoznak. Miért nevezik Nyakas-nak a pincét? Aki nem tudja, az biztosan kap rá választ a Zwack Múzeumban.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Pühra Beáta (Forrás: Nyakas.hu)

Trombitás Tamás, Balaton-felvidék

Trombitás Tamás a Balaton-felvidéken, Szentbékkállán készíti kézműves borait, akit sokan csak képzőművész borosgazdaként emlegetnek. Trombitás Tamás nem csak jó borokat készít, hanem jól is főz. Nem olyan régen Köveskálon megnyitotta a Mi a Kő éttermet, ahol a szezonális és regionális gasztronómia garantált. Hogyan került a bor közelébe Tamás? Biztosan elmeséli október 15-én a 15 órakor kezdődő Zwack Openen.
 
Kérdezz személyesen a borásztól!
Trombitás Tamás (Forrás: Trombitás Borház Facebook)
Winelovers borok az olvasás mellé