Közép-Európa portugieser szemléjét tartják Pécsett

MTI
2013. március 25., 17:25


Népszerűsítés - Közép-európai szemlét és borkóstolót szerveznek a portugieser népszerűsítésére, az április 12-én és 13-án sorra kerülő eseménynek Villány és Pécs ad otthont. A szervező Pécsi Borozó szaklap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Portugieser Du Monde 2013 elnevezésű rendezvényen az előzetes érdeklődés alapján öt ország termelőinek mintegy félszáz portugieser borát és portugieser alapú házasítását mutatják be.
Közép-Európa portugieser szemléjét tartják Pécsett
 
A mintákat az első napon nemzetközi zsűri értékeli Villányban, a borokból másnap a nagyközönségnek tartanak kóstolót Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.
A lap hangsúlyozta, hogy a szemlével a Közép-Európában, Ausztriában és Németországban elterjedt szőlőből készülő friss, gyümölcsös vörösborra szeretnék felhívni a figyelmet, amely az olyan világfajták mellett, mint a cabernet franc, a cabernet sauvignon, a merlot vagy a pinot noir, ritkán kerül reflektorfénybe.
Megjegyezték, hogy sok termelő úgy tekint a portugieserre, mint egy újborként eladható primőr termékre, holott a fajta megfelelő gondosság és odafigyelés mellett magas minőségű, különleges borok előállítására is alkalmas.
 
Winelovers borok az olvasás mellé