Minden napra egy aszú: Szepsy Édes Szamorodni 2013

Borászportál
2020. augusztus 07., 10:35


Egy kakukktojással, de nem kevésbé különleges borral folytatjuk az Winelovers Tokaj Exclusive kóstoló Aszú Termének tételeit bemutató sorozatunkat. Ebben az évben sem maradnak ugyanis a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Tokaj javát felvonultató rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. 
Minden napra egy aszú: Szepsy Édes Szamorodni 2013
Szinte kirobban a pohárból! Emiatt a bor miatt is úgy gondoljuk, hogy a tokaji, édes kategóriában a világ legjobbja! Nagyon gazdag illat, szárított gyümölcsök, töppedt szőlő, kellemes botritisz. Lassan, de megállíthatatlanul nyílik a pohárban, szájban folytatódik a gyümölcskavalkád. Komoly textúra, finom sav és ásványosság. Krémes, és gazdag, hihetetlen lendület, mindezt 190 gramm cukor mellett.
 
 
Szepsy István az ország talán legismertebb borásza, a Tokaji Borvidék meghatározó arca, spiritus rectora, 2001-ben az Év bortermelője, 2009-ben pedig a Borászok borásza. A család tulajdonában lévő területek közül jelenleg 52 hektár van művelés alatt többek között Mád, Rátka, Tállya, Mezőzombor legismertebb, kitűnő adottságú dűlőiben. A furmint meghatározó jelentőségű a birtokon. Évente közel 60 ezer palack bort készít a fiával, ifjabb Szepsy Istvánnal, ennek mintegy harmada aszú és szamorodni.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé