Minden napra egy aszú: Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2014

Borászportál
2020. augusztus 11., 10:16


Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
 
Minden napra egy aszú: Tokajicum Aszú 5 puttonyos 2014
Ez az 5 puttonyos aszú ahol találkozik két technológia, felhasználtuk a tradíciót, elődeink tapasztalatait és ötvöztük a modern kor vívmányait! A legfontosabb az egyensúly mely a szájban lévő sav és cukor táncát jelenti, az alkohol mindezt kíséri, és így teremt ünnepet ha felbontjuk ezt a palack tokajit.
 
 
A borászat mondja saját magáról
 
"Borházunk Tarcalon helyezkedik el, 20 hektáron gazdálkodunk Tarcal és Mád határában elterülő ültetvényeinken. Pincészetünket 2002-ben alapította korábbi tulajdonosa, ekkor épült fel a mediterrán stílusú borház és a modern technológiával felszerelt pince. Jelenlegi tulajdonosunk 2007 óta vezeti borházunkat. Évente 130 000 palack, Tokaj értékeit tükröző bort értékesítünk, melyek elsősorban a belföldi kiskereskedelmi hálózatokon keresztül jutnak el az igényes borfogyasztókhoz.
 
Nem volt könnyű feladat belépni a piacra évekkel ezelőtt a Tokajicum borokkal, így olyan borokkal jelentünk meg, melyek másoknak nem voltak. Innen indult zászlóshajónknak, a Kedvesnek a története, ami jellegzetes, elegáns papírcsomagolást kapott, és azonnal rendkívül népszerű lett a fogyasztók körében. Ezek után pedig több, sikeres terméket mutattunk be a tokaji borok kedvelőinek. Kezdetben a 3 puttonyos aszút, később a szamorodnit tettük díszdobozba, és mellé csomagoltunk egy kerámia borhűtőt. A 6 puttonyos aszúhoz pedig Sárospatakon készíttettünk libamáj sütőt, amely leginkább Karácsony és Húsvét környékén népszerű a bort ajándékozók körében.
 
A borászatunk főborásza és szőlészeti vezetője Butella László, aki 16 éves kora óta dolgozik a szőlőben. 3 szőlőben eltöltött év után pincevezetőként helyezkedett el, majd minőségellenőrként folytatta pályafutását, amit főborászként eltöltött évei követtek Tokaj-Hegyalja több borászatnál. Borászatunk és szőlészetünk munkáját 3 éve irányítja.
 
Filozófiánk a jelen lehetőségeit kihasználva a múlt értékeire támaszkodva a jövő felé tekintő borokat készíteni. Mindig kísérletezünk, törekszünk a megújulásra. Technológiánk csiszolása, ültetvényeink korszerű művelése, boraink letisztultsága, kiemelkedő minősége, egyedi megjelenése fontos célunk."
 
Winelovers borok az olvasás mellé