Minden napra egy bor: Schunk Pince Cabernet Sauvignon 2017

Borászportál
2020. november 12., 07:42


Idén elmarad a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója, otthon sem kell azonban csúcs vörösbor nélkül maradnod. Sorozatunk legújabb részében egy igazi különlegességet ajánlunk figyelmedbe, hiszen nem minden nap találkozik az ember borral a Pécsi borvidékről. Ismerd hát meg a Schunk Pince cabernet sauvignonját!
Minden napra egy bor: Schunk Pince Cabernet Sauvignon 2017
Schunk Pince (Pécs) Cabernet Sauvignon 2017
 
A 2017-es kiváló évjáratot visszatükröző robusztus, nagy testű kiváló bor, magas extrakt- és alkoholtartalommal. Kerek tanninok, fekete bogyós gyümölcsök, enyhe fás jegyek, glicerinédesség jellemzi a bort, amelyben még komoly perspektíva van.

Összes sav: 5,8 g/l
Redukáló cukor: 1,3 g/l
Alkohol: 15,34%
 
Elsősorban vadhúsokból ill. marhából készült "nehezebb" ételekhez ajánljuk.
 
A pincészetről 
 
A Schunk Pince szőlőültetvényei Hosszúhetényben, a Mecsek legmagasabb hegye, a Zengő déli lábánál találhatók, kb. 260-300 méter tengerszint feletti magasságon. Fő fehérszőlő-fajtáik az intenzív gyümölcsös bort adó zenit és a klasszikusan szép savakkal rendelkező rajnai rizling, kékszőlő-fajtáik pedig a prémium minőséget adó és magát itt nagyon jól érző bársonyos syrah, valamint a három kiváló bordói fajta (cabernet sauvignon, merlot és cabernet franc). A borászatnál különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a természetet a lehető legkevésbé terheljék. Elsődleges szempont a minőségi borok készítése, az értelmes terméskorlátozás jegyében összes boruk kézi szüretelésű és saját szőlőből készül.
 
Winelovers borok az olvasás mellé