Minden napra egy vörösbor: Vin Art Pincészet, Csanád Cuvée 2012

Borászportál
2018. november 16., 15:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Vin Art Pincészet, Csanád Cuvée 2012
A borról:

A Csanád Cuvée a pincészet legnagyobb bora, melyet csak kiváló évjáratokban készítenek legjobb dűlőik hordószelektált boraiból. 14 hónapot kis fahordóban, majd 16 hónapot palackban érlelték, mire kialakult az izgalmas, gazdag illat és a magával ragadó íz. Fajtaösszetétel: merlot 25%, cabernet franc 50%, cabernet sauvignon 25%. Nemcsak a vörös húsok, de a legjobb szivarok kiváló párja is. 
 
 
A borászatról:

"Nagyharsányban a Kolónia sor 56.alatt található egy több mint 100 éve épült présház, melyet korhűen felújítottunk. Bakos István üzlettársammal itt alakítottuk ki a villányi szőlőink feldolgozásához megfelelő pincészetet. Korszerű feldolgozó és erjesztőtér áll rendelkezésre, így a borok lepalackozásához alkalmas eszközökkel a teljes villányi termést itt tudjuk feldolgozni. Kiváló fekvésű szőlőültetvényeink a villányi borvidék egyik legjobb termőhelyén, a Diósviszlói Imre-völgyben találhatóak. Termőterületeinket korlátozzuk,gondos kézi szüreteléssel szedjük. A villányi boroknál arra törekszem, hogy a legjobb bort készísük, nincs egyéb motivációm."

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!