Aki erre a rendezvényre nem megy el, az nem is szereti Tokajt

Borászportál
2019. március 21., 12:32


Ötödik alkalommal érkezik Budapestre a Tokaji Március rendezvény, ahol tényleg minden Tokaj-Hegyaljáról szól. A Nagykóstoló szervezői idén úgy döntöttek, hogy eggyel tovább emelik a tétet és az amúgy is magas színvonalat. 
Aki erre a rendezvényre nem megy el, az nem is szereti Tokajt
Március 23-án szombaton rendezik a Corinthia Hotelben az ország legnívósabb tokaji kóstolóját, a Winelovers Tokaji Márciust. 60 tokaji borász 150 bora lesz kóstolható a standoknál, köztük számos olyan felfedezésre váró új pincészet, akik korábban még sosem szerepeltek a rendezvényen, és talán még Budapesten sem mutatták meg magukat a nagyközönségnek.
 
 
A Tokaji Március azonban ennél sokkal többről szól, hiszen további izgalmas meglepetések és izgalmas programok várják a vendégeket.
 
Aszúterem
A hagyományos kóstolótér mellett idén is lesz Aszúterem, ami a csúcsok csúcsa a rendezvényen, hiszen itt az érdeklődők a legjobb tokaji borászok 40 aszúkülönlegességét kóstolhatják térítés ellenében. Többek között a Barta Pincészet, Demeter Zoltán, a tokaji legenda Szepsy István 3 aszúja, illetve a a Holdvölgy Pincészetnek a Winelovers100 – A 100 legjobb magyar bor teszten 2. helyezést elért aszúja is kóstolható lesz.
 
Tombola
Újdonság a Tokaji Márciuson bevezetésre kerülő tombola, ahol közel 20 ajándék kerül kisorsolásra összesen mintegy 200 ezer forint értékben, a főnyeremény pedig a borvidék egyik legelegánsabb szállodájába szóló, 100 ezer forint értékű voucher (részletek itt).
 
Pop-up kurzusok
A Winelovers nagykóstolók soha nem csak magáról borivásról szólnak, a rendezvények fontos küldetése, hogy az arra fogékonyak/nyitottak az elméleti ismereteiket is bővíthessék, hogy a jövőben jobban el tudjanak igazodni a borok világában.
 
Idén 3 ingyenes Pop-up kurzus lesz, amelyeken a most zajló tokaji pezsgőforradalomról, az aszú eszencia készítéséről és a szárnyait bontogató közösségi Tarcal Borról esik majd szó.
 
Ha szeretnél többet is tanulni a borokról, a Borkollégium változatos kurzusai között biztosan megtalálod a neked legmegfelelőbbet. Ha kifejezetten Tokaj érdekel, gyere el április 24-én a Winelovers 100 - 2013 az aszúk éve című mesterkurzusra, ahol  nemzetközi borakadémikus útmutatása mellett 12 tételt kóstolhatsz ebből a már most legendásnak számító évből.
 
Mesterkurzusok
Aki még komolyabb tudásra vágyik, azok kedvéért 3 mesterkurzus is megrendezésre kerül. Ezeken hosszabb és „szakmázósabb” előadás keretében szerezhetnek  információkat a résztvevők. Idén egy Szepsy évjáratbemutató segítségével megtudhatják például, mit is jelent a borban a terroir, mit ad hozzá 1-1 különleges dűlő a végeredményhez. De felderíthetik a Barta Pince segítségével az Öreg-Király dűlő titkait is, illetve jelen lehetnek Ripka Gergő Tokaj Guide című utikalauzának ezévi premierjénél is.
 
Jegyek
A Winelovers Tokaji Márciusra jegyek korlátozott számban még kaphatók péntek éjfélig elővételi áron 9.900 forintért, vagy szombaton a helyszínen 11.900 forintért. A belépő a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít, az aszú tételek kivételével, amelyek térítés ellenében az Aszúteremben kóstolhatók.
 
VIP-jegy
A hagyományos jegy mellett idén is lesz VIP-jegy extra szolgáltatások egész sorával. A VIP-vendégek számára egy kényelmes, kanapás vip-lounge-ot alakítanak ki a szervezők, ahol exkluzív körülmények között elmélyedve kóstolhatnak olyan tételeket, amik csak itt lesznek megtalálhatók; a Zila Kávéház és a Krisztina Cukrászda süteménykölteményeit falatozhatják; a rendezvény végén pedig 1 palack ajándékborral kedveskednek nekik.

Aki VIP Prémium jegyet vált, azt a felsoroltakon kívül egy meglepetés 2. palack borral illetve egy Winelovers bornyitóval is megajándékozzák, valamint 2.000 Ft értékű Aszúterem kupont is kap a jegye mellé.

Azoknak, akik a legteljesebb kényeztetésre vágynak, érdemes All in-jegyet váltaniuk, ez ugyanis egy 5.000 forintos Aszúterem kupont, valamint egy 3.000 forintos ételkupont is tartalmaz.