A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás






|
- A magyar hízott libamájtermelés a világtermelés 80%-át teszi ki, és közel 1000 család él ebből az iparágból Magyarországon.
- Ez a 80% évi 1800 tonna libamájat jelent, amelyet exportálunk
- Mivel a termék erősen export-orientált, a Négy Mancs támadása nagyon érzékenyen érintette az ágazatot. Sokan, sokféleképpen próbálták a Négy Mancs ellen az igazunkat keresni, de sajnos jogi eszközökkel eleddig nem jutottak messzire.
- A MIKSZ - amely elkötelezetten hisz a magyar élelmiszerben - felkarolta a Libamájfesztivál kezdeményezést, amelynek célja, hogy minden magyar egy évben legalább egy alkalommal 30 deka libamájat fogyasszon. A MIKSZ célja, hogy belföldön népszerűsítse a magyar libamájat. A belső fogyasztás erősítésével ugyanis tompítani lehet az olyan támadások hatását, mint amilyet 2006-2011. között szenvedett el az ágazat a Négy Mancstól.
- A Magyar Libamájszövetség számítsai szerint, ha minden magyar egy évben csak 30 deka libamájat fogyasztana, akkor az ágazat problémái megoldódnának.
|
Egy jó, hagyományos rajnai rizlingért nem kell Németországig menni – elég a Pannonhalmi borvidék felé venni az irányt
„A bor kultúra, élmény és felelősség”
Miért menő, ha értesz a borokhoz? – akár egy randin is megmentheti a helyzetet
Ittál egy pohár bort a vacsorához? – A WHO szerint nem kellene. Soha. Egyáltalán
Budai vörös: a száznegyven évvel ezelőtt oly népszerű házasítás is kóstolható lesz a Ménesi Borbárban
"Már most a következő Winelovers 100-at várom"
Hogyan segítenek a metaforák a borok világának megértésében?
Franciacorta – Olaszország buborékokba zárva
HOLDVÖLGY Birtok, Mád
Borkóstoló
Holdvölgy Experience, Mád
Borkóstoló