Készíts pezsgőkrémet!

Borászportál
2012. május 22., 20:11


Recept - Kitűnő desszert, nyár esti hűsítő-frissítő csemege a pezsgőkrém, melyet egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. Bár a szőlőszezon még messze, azért érdemes legalább egy fürtöt beszerezni, mert tökéletes ízkiegészítő.
Készíts pezsgőkrémet!
 
Hozzávalók
• 5 lap fehér zselatin
• 4 tojás
• 10 dkg cukor
• 1 citrom leve
• 1/4 l száraz pezsgő
• 1/2 pohár tejszín
• 10 dkg világos szőlő
Elkészítés
A zselatint hideg vízben áztatjuk. Szétválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgáját 7,5 dkg cukorral krémesre kikeverjük. A citromlét, a pezsgőt hozzáadjuk a tojáskrémhez. A zselatint kicsavarjuk és a krémhez keverjük. A masszát hidegen tartjuk, míg félig megdermed. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, lazán a pezsgős masszához keverjük. A krémet kelyhekbe tesszük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.Tálalás előtt kristálycukorba forgatott szőlőszemekkel díszítjük.
Tápanyagtartalom egy adagban
• - Energia: 301.00 kcal (1259 kJ)
• - Fehérje: 13.80 g
• - Zsír: 8.90 g
• - Szénhidrát: 32.83 g
• - Koleszterin: 188.50 mg
• - Rost: 0.60 g
• - C-vitamin: 3.23 mg
• - B12-vitamin: 0.40 µg
• - Kalcium: 51.03 mg
• - Vas: 0.89 mg
• - Nátrium: 68.46 mg
Forrás: Napi Doktor
 
Winelovers borok az olvasás mellé